Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ετοιμάζονται προσλήψεις στα Κέντρα Αποκατάστασης! Τι προανήγγειλε ο υπ. Υγείας

Μαρία Γλένη - Health Report.gr

Πάσχουν βαρέως τα Κέντρα Αποκατάστασης στη χώρα μας με συνέπεια όσοι συμπολίτες μας κυρίως νέοι άνθρωποι αλλά και ηλικιωμένοι που έχουν ανάγκη από αποκατάσταση να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό αλλά και χρηματοδότηση που αντιμετωπίζουν δεν δίστασε να παραδεχθεί και ο υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Φυσική Ιατρική, την Αποκατάσταση και τη Φροντίδα των χρονίως στους διοικητές των νοσοκομείων που έχουν στην αρμοδιότητά τους Κέντρα Φυσικής Ιατρικής- Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).

«Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει» τόνισε ο υπ. Υγείας, Α. Ξανθός ο οποίος κάλεσε τους διοικητές των νοσοκομείων να δώσουν έμφαση και προτεραιότητα στην ενίσχυση των ΚΕΦΙΑΠ, σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά και στελέχωσης με επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα (130 άτομα).

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο γγ του υπουργείου, Γ. Γιαννόπουλος, έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται σε ΚΕΦΙΑΠ όλης της χώρας, 150 εργαζόμενοι από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά επιστημονικό προσωπικό.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, Γιώργος Κίρκος, με αυτές τις προσλήψεις θα αναβαθμιστούν σημαντικά 10 ΚΕΦΙΑΠ ανοιχτής νοσηλείας. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν άμεσα 150 κλίνες με αποτέλεσμα 11 ΚΕΦΙΑΠ να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας (σήμερα, σε όλη τη χώρα, λειτουργεί μόνο 1 ΚΕΦΙΑΠ κλειστής νοσηλείας στο Αμύνταιο της Φλώρινας).

Ταυτόχρονα ο Α. Ξανθός, προανήγγειλε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες προσλήψεων στην αποθεραπεία και στην αποκατάσταση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ αλλά και με προκήρυξη πρόσληψης μόνιμων φυσιάτρων.

Τέλος, στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ) το οποίο προτείνεται να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό προκειμένου να λειτουργεί σε πληρότητα το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης που υπάρχει στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου