Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

«Μοντέλο» δυσλειτουργίας το Νοσοκομείο Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομείο Σαντορίνης


Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Στο κόκκινο λειτουργεί το Νοσοκομείο Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Με αεροδιακομιδές μεταφέρονται εξαντλημένοι γιατροί, που κατέθεσαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου για επικινδυνότητα.

Μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας, το νοσοκομείο της Θήρας λειτουργεί με 25 γιατρούς από τους 35 που θα έπρεπε να έχει, ενώ μια γυναικολόγος εργάζεται με μπλοκάκι και είναι διαθέσιμος ένας παιδίατρος, με αποτέλεσμα να μη γίνονται φυσιολογικοί τοκετοί. Μονίμως κλειδωμένη είναι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία αν και πλήρως εξοπλισμένη, δεν διαθέτει νεφρολόγο ιατρό. Αντιστοίχως, χειρουργεία δεν γίνονται γιατί υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός Ιατρός.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προκηρύξει διάφορές θέσεις εργασίας, αλλά στο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για τους γιατρούς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον ουτε ενας αναισθησιολογόγος, χειρουργός ή νεφρολόγος, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Επιπλέον, δεν υπάρχει οφθαλμίατρος και ψυχίατρος. Η ΜΑΦ 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός, ενώ δεν υπάρχει τμήμα Αιμοδοσίας.

Αποτέλεσμα αυτών, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι 5 γιατροί να αεροδιακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο της χώρας, με έκτακτα προβλήματα υγείας, λόγω υπερκόπωσης. «Η Γυναικολόγος αεροδιακομίστηκε προχθές και πριν μέρες ο Νευρολόγος, η Οδοντίατρος, ο Αναισθησιολόγος, ο Ακτινολόγος», σημειώνει και υποστηρίζει πως υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου για την επικινδυνότητα των υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης.

1 σχόλιο:

  1. Δεν ηξεραν δεν ρωταγαν; Δεν αναρωτηθηκαν οι συναδελφοι γιατι δεν πατα κανεις το ποδι του οσα λεφτα και να δινουν (που δεν δινουν...); καλυτερα να βρισκονταν σε αλλα νοσοκομεια της χωρας. Τουλαχιστον θα δουλευαν με πιο ανθρωπινους ρυθμους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή