Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση - καταγγελία Π.Ο.Ε. - Π.Φ.Υ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ( Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. ) 
Αριστοτέλους 28 - 4ος Όροφος - Τ.Κ. 10433 Αθήνα - Τηλέφωνο: 210.3642927 
Fax: 210.3642249 - Email: poe.pfy@gmail.com - Site: www.poe-pfy.gr 

Αθήνα, 21 / 01 / 2019 
Αρ. Πρωτ. : 13 

Προς : 
· Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό 
· Αναπ. Υπ. Υγ. κ. Πολάκη 
· Αναπ. Γεν. Γραμ. Υπ. Υγ. κ. Βαρδαρό 
· Διοικητή 7ης ΥΠΕ 
· Υποδιοικητή 7ης ΥΠΕ 
· Σύλλογο Εργαζομένων ΠΦΥ Κρήτης 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Η ΠΟΕ ΠΦΥ καταγγέλλει και καταδικάζει τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ για την απόφασή της να στεγάσει την ΤΟΜΥ στον ισόγειο χώρο του ΚΥ Ηρακλείου. Οι πιο πάνω ενέργειες, θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΥ καθώς θα συρρικνώσουν και θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Οι ΤΟΜΥ συστήθηκαν ως αποκεντρωμένες μονάδες των ΚΥ με σκοπό να λειτουργούν ως Ιατρεία γειτονιάς δίπλα στον πολίτη και όχι ως μέσο εμπλουτισμού των ΚΥ όπως επικαλείται η διοίκηση . 

Ήδη στο κτήριο του ΚΥ στεγάστηκαν πρόσφατα οι διοικητικές υπηρεσίες της 7ης ΥΠΕ καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του . Το ΔΣ της ΠΟΕ ΠΦΥ στηρίζει τις απόψεις των εργαζομένων . Για το λόγο αυτό, ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση της Διοίκησης και να βρεθεί άλλος χώρος για την στέγαση της ΤΟΜΥ στον αστικό ιστό της πόλης, προκειμένου να διευκολύνεται και η πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν. 

Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτους , ανεπίτρεπτους και προσβλητικούς τους χαρακτηρισμούς «θλιβερά κατάλοιπα ενός παρωχημένου συντεχνιακού συνδικαλισμού» που χρησιμοποίησε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έναντι των εκπροσώπων των εργαζομένων του Κ.Υ. Απευθυνόμενοι στην Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ τους υπενθυμίζουμε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες και δεν είναι κομματικά τοποθετημένοι όπως εσείς. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε, ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία καθώς και τα μέλη της, εκτός του ότι υπήρξαν κομμάτια του συνδικαλισμού, έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες στηρίζοντας από την θέση της αντιπολίτευσης τότε, τους αγώνες των σωματείων και των συλλόγων, ενώ σήμερα μας κατηγορούν για παρωχημένο συντεχνιακό συνδικαλισμό. 

Επίσης, αναφέρεστε στην πρόσληψη 11 επικουρικών ιατρών σε μια πόλη 250 χλδ κατοίκων, όταν γνωρίζετε ότι χρειάζονται πολλαπλάσιοι γιατροί για να καλυφτούν οι ανάγκες του πληθυσμού, αλλά δεν κάνετε καμία αναφορά στην παντελή έλλειψη της φροντίδας κατ΄οίκον, από τις δομές της ΠΦΥ ,που έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και τον αποκλεισμό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων από την δημόσια υγεία. 

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι στο ν 4486/2017 προβλέπεται η ενδυνάμωση των βιοπαθολογικών εργαστηριών των ΚΥ με την δημιουργία ΚΔΕ (Κεντρικών Διαγνωστικών Εργαστηριών) ανά ΥΠΕ που όχι μόνο δεν έχετε μεριμνήσει, αλλά αντιθέτως, υποβαθμίσατε περαιτέρω τον ρόλο των Βιοπαθολογικών Εργαστηρίων αφού τα μετατρέψατε σε αιμοληπτικά κέντρα, μεταφέροντας υπηρεσίες της ΠΦΥ στην δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια φροντίδα υγείας . 

Κλείνοντας, σας παρακαλούμε, να απαντάτε επί των δίκαιων αιτημάτων που διατυπώνουν οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποί τους, να δίνετε λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΠΦΥ, όπως επιβάλλει ο θεσμικός σας ρόλος και να μην αναλίσκεστε σε ανούσια κριτική συνδικαλιστικών στελεχών, κάτι που δεν τιμά ούτε εσάς ,ούτε την ηγεσία του Υπουργείου υγείας ,ούτε την κυβέρνηση . 

Για το Δ.Σ. της 

Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου