Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Συρρικνώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Απολύθηκαν εκατοντάδες γιατροί



Παναγιώτα Καρλατήρα
Protothema.gr

Εκατοντάδες γιατροί που υπηρετούσαν στα πρώην Πολυϊατρεία ΙΚΑ απολύθηκαν την περασμένη Πέμπτη - Τι καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Συνεχίζεται η συρρίκνωση των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Εκατοντάδες γιατροί που υπηρετούσαν στα πρώην Πολυϊατρεία ΙΚΑ απολύθηκαν την περασμένη Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ), καθώς αρνήθηκαν να κλείσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. 

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για αντιλαϊκή πολιτική αλλά και για την επικείμενη κατάρρευση του συστήματος της ΠΦΥ. Χαρακτηρίζει δε πρόσχημα "την άρνηση των γιατρών να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία" και αποτελεσμα "να απολύσει γιατρούς που δούλευαν πάνω από 25 χρόνια στα Πολυιατρεία, λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση τους". 

Διαβλέπει, δε, η Ομοσπονδία, η οποία σημειωτέον μέχρι και τις εκλογές του 2015 ήταν φίλα προσκείμενη στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι κινήσεις αυτές λειτουργούν προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, και καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αυτό δρομολογεί: "Προφανώς προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία έχουν γιγαντωθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καλύπτοντας τα κενά από την κατάρρευση της Δημόσιας ΠΦΥ" συμπληρώνει η ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ.

Τέλος, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την πολιτική που οδηγεί στην κατάρρευση της ΠΦΥ, καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να υπερασπιστούν το υπέρτατο δικαίωμα κάθε πολίτη για πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές Υγείας και δηλώνει ότι στηρίζει τη συνέχιση των δικαστικών αγώνων των απολυμένων και εκείνων που αναγκάστηκαν να κλείσουν το ιατρείο τους.

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΑΝΑΦΈΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως υπάρχουν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ή με τις ΤΟΜΥ και δέχονται τους ασφαλισμένους στο ιατρείο τους, να υπάρχουν και συμβεβλημένοι, που θα δέχονται τους ασφαλισμένους στους χώρους του δημοσίου στο ωράριό τους και παράλληλα θα διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Απλό και λογικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή