Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 
Κοινή Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης παρουσία του Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/01/2019 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης. 

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής ετέθησαν από τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων θέματα που αφορούν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε Νομός αλλά και κοινά θέματα που απασχολούν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας ολόκληρης της Κρήτης. 

Συγκεκριμένα συζητήθηκε εκτεταμένα το θέμα της ανεπάρκειας του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επαναδιατυπώθηκε η πρόταση των Ι.Σ. της Κρήτης για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με πυλώνες την ελεύθερη επιλογή γιατρού, τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας του πολίτη παράλληλα με την εφαρμογή δυναμικού, ετήσιου κλειστού προϋπολογισμού ανά ασθενή (με βάση την ηλικία, το φύλο και τη νοσηρότητα), τη δημιουργία και λειτουργία Αστικού Τύπου Κέντρων Υγείας 24-ώρου εφημερίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία και τέλος αναδιάρθρωση του Υγειονομικού Χάρτη της Κρήτης ξεκινώντας από τα Περιφερειακά Ιατρεία. 

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τους ιατρούς ΕΣΥ (λειτουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αναδρομικά, επικουρικοί ιατροί, φορολόγηση απογευματινών ιατρείων), τους νέους ιατρούς (εκπαίδευση, αξιολόγηση, εξειδικεύσεις) αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες (συνταγογράφηση, clawback & rebate, αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ισοτιμία υπογραφής ιατρικών πιστοποιητικών). 

Η επόμενη Κοινή Συνεδρίαση των Ιατρικών Συλλόγων της Κρήτης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο. 

Ηράκλειο, 21/01/2019 

Οι Πρόεδροι 

Χάρης Βαβουρανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου 

Γεώργιος Στεφανάκης, Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου 

Κωνσταντίνος Νικολαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου 

Ιωάννης Κατσαράκης, Ιατρικός Σύλλογος Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου