Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Πόσα οφείλουν σε ιδιώτες νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ! Όλα τα στοιχεία


Κακοπληρωτής συνεχίζει να είναι το ελληνικό δημόσιο και το 2019!

Με χρέη μπήκε και το νέος έτος για το ελληνικό δημόσιο καθώς παρά τις πιέσεις των δανειστών να εξοφλούνται οι ιδιώτες πάροχοι και προμηθευτές, το κράτος συνεχίζει να οφείλει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Τι κι αν ο νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να εξοφλούνται οι ιδιώτες εντός 90 ημερών. Ο νόμος γράφεται στα παλαιότερα των…κρατικών υποδημάτων και απλά ο ιδιωτικός τομέας βασανίζεται να εισπράξει τα χρήματά του.

Ενδιαφέρον έχει πάντως να διαπιστώσει κανείς τι στάση θα τηρήσουν οι δανειστές με τη νέα τους επίσκεψη για έλεγχο στη χώρα μας μετά τη μνημονιακή περίοδο.

Μέχρι τότε όμως τα χρέη του δημοσίου θα αυξάνονται, οι λεγόμενες δηλαδή ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όλα αυτά παρά τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί από την ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα ότι μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς όλες οι οφειλές θα είχαν μηδενιστεί. Ο λογαριασμός όμως συνεχίζει να «τρέχει» αφού καθημερινά προστίθενται και νέα χρέη.


Ενδεικτικά σήμερα με βάση την πληροφόρηση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης μεταξύ αυτών και ο ΕΟΠΥΥ χρωστούν 709 εκατ. ευρώ.

Τα νοσοκομεία από την άλλη τηρούν αντίστοιχή στάση …κακοπληρωτή αφού οφείλουν κοντά στα 482 εκατομμύρια, ενώ τρεις μήνες πριν κυμαίνονταν στα 478 εκατ. ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2018!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή