Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Τέλος τα βιβλιάρια υγείας: Πώς θα γράφονται τα φάρμακα

Newsbomb

Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι

Τίτλοι… τέλους για τα βιβλιάρια υγείας, καθώς η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Την ίδια ώρα, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αναγράφεται οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παροχή.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και μέχρι να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, για τις καταχωρήσεις θα ισχύουν τα παρακάτω:

Οι ασθενείς, τα βιβλιάρια των οποίων θα τελειώνουν, δεν θα λαμβάνουν καινούργια αλλά απλώς θα προστίθενται σελίδες.

Σε περίπτωση που τα ειδικά φύλλα τελειώσουν, τότε θα αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες αριθμημένες και κομμένες στο μέγεθος του βιβλιαρίου.

Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. Για ανθρώπους οι οποίοι ΘΑ νοσήσουν με σοβαρά νοσήματα μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων και θα χρειαστούν φάρμακα ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ από τον ΕΟΠΥΥ τι θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή