Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

Το καθηγητικό κατεστημένο βαράει τα νταούλια, το Υπουργείο Υγείας χορεύει

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 2/3/2017

Έχουμε καταγγείλει πως τόσο με αφορμή τις «προτάσεις» του ΚΕΣΥ για την ιατρική εκπαίδευση και την «πρόταση σχεδίου νόμου» του ΚΕΣΥΠΕ περί οργανισμών νοσοκομείων όσο και με δεκάδες άλλα καθημερινά παραδείγματα, φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει με συνέπεια στον ίδιο δρόμο με τους προκατόχους της να υποτάσσεται πλήρως στις ορέξεις του μεγαλοκαθηγητικού πανεπιστημιακού κατεστημένου. Ιδού κι άλλο ένα πρόσφατο ακραίο δείγμα :

Ο ΓΓ του Υπουργείου και μέχρι πρότινος διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλος – επί πολλά χρόνια εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΕΝΓΕ στο πρόσφατο παρελθόν - ορίζει υγειονομικές επιτροπές για την περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων – μία για θέματα « καρκίνου και λοιπών νόσων » και μία για θέματα «νευροψυχικών νοσημάτων». Λοιπόν, στην σύνθεσή τους ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (1) ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ, ούτε για τα μάτια … Μόνο πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Όπως έχουμε ξανατονίσει, η υποταγή στην πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων σημαίνει ΜΟΙΡΑΙΑ και πλήρης υποταγή στα τερτίπια ΟΛΩΝ των «ομάδων πίεσης» που συνδέουν τα ατομικά ιδιοτελή τους συμφέροντα με την πολιτική αυτή. Και το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο είναι η σημαντικότερη από αυτές τις «ομάδες πίεσης», είναι η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ για την πλήρη εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης.

Σε αυτό επιμένουμε με συνέπεια ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ως ανεξάρτητη ταξική αγωνιστική πτέρυγα των νοσοκομειακών γιατρών. Σε αντίθεση με την διγλωσσία που δείχνουν οι ηγεσίες των παρατάξεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) που λένε μεγάλα λόγια από συνδικαλιστικές θέσεις τα οποία αμέσως τα ξεχνούν όταν διορίζονται σε κυβερνητικές θέσεις. Σε αντίθεση με την χρόνια απαράδεκτη άρνηση της ηγεσίας της ΔΗΠΑΚ να τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου που εκδηλώθηκε και πρόσφατα όταν το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ συζήτησε το θέμα των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και κλινικών.

Αγαπητοί υπουργοί και γενικοί γραμματείς : 

Μείνετε λοιπόν με τους κ.κ. καθηγητάδες. Με τα ιδιωτικά τους ιατρεία, με τις ιδιωτικές τους κλινικές, με τα ιδιοτελή ιδιωτικά τους συμφέροντα και με τις μωροφιλοδοξίες τους.

Εμείς με τους έντιμους μαχόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δημόσια – δωρεάν – σύγχρονη – ισότιμη περίθαλψη και για τα αυτονόητα δικαιώματα των υγειονομικών του ΕΣΥ.

Αν νομίζετε πως θα σας σώσει πολιτικά ή ατομικά το κομπρεμί με τα διάφορα κατεστημένα είστε ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ. Σαν στιμμένες λεμονόκουπες θα σας πετάξουν στα σκουπίδια αυτά τα κατεστημένα για χατήρι των οποίων κάνετε τώρα την «βρώμικη δουλειά», και θα τρέξουν να «υιοθετηθούν» πάλι από τους επόμενους. 

Έτσι κάνουν πάντα …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου