Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΠΟΕΔΗΝ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα στο Νοσοκομείο Σαντορίνης


Δραματικά υποστελεχωμένο και με καίριες ελλείψεις σε μηχανήματα είναι το νέο Νοσοκομείο Σαντορίνης, για το οποίο ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα λειτουργεί πλήρως στα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ενδεικτικός είναι ο αριθμός των αεροδιακομιδών που παραμένει στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν από τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος! Άλλωστε, ούτε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που θα αποτελούσε «πόλο» έλξης τουριστών έχει τεθεί σε λειτουργία, αλλά ούτε και ο Αξονικός τομογράφος, ενώ πολλοί επαγγελματίες υγείας εξακολουθούν να διαμένουν σε… κοινόβιο.

Κερασάκι στην τούρτα, σύμφωνα με την καταγγελία, αποτελεί το κενό στη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας από 4/1/2017, καθώς η αποσπασμένη γιατρός που εκτελούσε χρέη, απέστρεψε στο Νοσοκομείο που ανήκε.

«Ο κος Μαυρογιαλούρος Τσίπρας και ο Γκρουέζας κος Πολάκης είπαν άλλη μια φορά πολλά ψέματα» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Δύο μήνες παρήλθαν από την ημερομηνία που δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός για να τελειώσει το ζύμωμα της πλήρους στελέχωσης και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Θήρας. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Το Νοσοκομείο όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι γιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα χωρίς να φταίνε» προσθέτει. Κατά συνέπεια, εκτιμά ο κος Γιαννάκος, οι κάτοικοι κινδυνεύουν σήμερα περισσότερο από πριν που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκπέμπει, παράλληλα, ισχυρή προειδοποίηση για το χώρο της Ψυχικής Υγείας στον οποίο εισέρχεται η ΑΕΜΥ ΑΕ, με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Μεγαλώνουν την πίτα της ΑΕΜΥ Α.Ε. και προετοιμάζουν την ένταξή της στο χρηματιστήριο. Θέλουν να παραχωρήσουν στην ΑΕΜΥ Α.Ε. δραστηριότητες των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και άλλων Δημόσιων Μονάδων Ψυχικής Υγείας, την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση, την εκπαίδευση του προσωπικού» αναφέρει σχετικά. «Αναμένεται το ίδιο μπάχαλο στην Ψυχική Υγεία. Κρίμα για τους Ψυχικά Πάσχοντες Ασθενείς» καταλήγει.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση: 2781 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου