Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Αίγιο: Στον υπουργό υγείας από Παπαθεοδώρου ο αξονικός του νοσοκομείου

pelop.gr

Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, για τα σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη αξονικού τομογράφου στα Νοσοκομείο Αιγίου και Καλαβρύτων, κατέθεσε ο αχαιός βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη τις ευθύνες της Κυβέρνησης για τη σημαντική υποβάθμιση στις υπηρεσίες που παρέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους πολίτες, καθώς και την ανάγκη στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής της Αχαΐας.

Με αφορμή και την τελευταία καταγραφή της ΠΟΕΔΗΝ προκύπτει ότι, πέρα από τα νοσοκομεία της Πάτρας, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την έλλειψη αξονικών τομογράφων στα περιφερειακά δημόσια νοσοκομεία της Αχαΐας. Χαρακτηριστική περίπτωση το Νοσοκομείο Αιγίου το οποίο συγκαταλέγεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα που εφημερεύουν και δεν διαθέτουν σε λειτουργία αξονικό τομογράφο. Το ίδιο συμβαίνει και με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Βαριά περιστατικά, τροχαία ατυχήματα για τα οποία χρειάζεται αξονική τομογραφία, παραπέμπονται αναγκαστικά σε άλλα νοσοκομεία. Η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής, η πληθυσμιακή κατανομή καθώς και η ανάγκη για σωστή λειτουργία των Νοσοκομείων Αιγίου και Καλαβρύτων κατά τη χειμερινή περίοδο καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη αξονικού τομογράφου.
.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η έλλειψη αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αιγίου και του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων;

2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ουσιαστική αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Αχαΐας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου