Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Το ΕΦΚΑ έφερε «κενό» - Ασφαλισμένοι εμφανίζονται ως… ανασφάλιστοι

Δεκάδες εργαζόμενοι εμφανίζονται χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα…


Το… αλαλούμ έχει γίνει με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, με τις αλλαγές που γίνονται στο πληροφοριακό σύστημα, λόγω της δημιουργίας του ΕΦΚΑ, όπου όλα τα ασφαλιστικά ταμεία πρόκειται να συγχωνευτούν σε ένα.

Τα παράπονα των πολιτών που προσπάθησαν να μπουν στο πληροφοριακό σύστημα, στην σελίδα του ΙΚΑ, στο διαδίκτυο, θέλοντας να ανανεώσουν την ασφαλιστική τους ενημερότητα, είναι δεκάδες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, η σελιίδα τους ενημερώνει, πατώντας τα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται, ότι η ασφαλιστική τους ενημερότητα δεν είναι σε ισχύει, άρα επί της ουσίας είναι ανασφάλιστοι. 

Την ίδια στιγμή, όμως, εργάζονται και τους έχουν γίνει κρατήσεις από τον μισθό τους ή πληρώνουν τα ασφάλιστρα τους ή βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας. Πώς γίνεται να μοιάζουν ανασφάλιστοι; 

Το όλο θέμα έχει προκύψει από το πληροφοριακό κενό που έχει δημιουργηθεί, λόγω των αλλαγών που φέρνει ο ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα δεκάδες ασφαλισμένοι να φαίνονται ανασφάλιστοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν περιπτώσεις γονέων που μοιάζουν να είναι ανασφάλιστοι, με τα παιδιά τους να είναι ασφαλισμένα ή και το αντίθετο, ενώ το "κενό" δεν εξαιρεί ούτε και ορισμένους υπαλλήλους του ΙΚΑ που εμφανίζονται και αυτοί χωρίς ασφάλεια.

Το όλο φαινόμενο έχει ανησυχήσει τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για μία εξέταση ή ένα εμβόλιο από την στιγμή που δείχνουν να είναι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ έχει σκορπίσει τον τρόμο και στον ιατρικό κόσμο.

Οι γιατροί που ανήκουν στον ΕΟΠΠΥ κινδυνεύουν με πρόστιμα από 200 έως και 2.000 εφόσον γράψουν φάρμακα ή εξετάσεις σε ανασφάλιστους, με τον ιατρικό σύλλογο να προειδοποιεί τα μέλη του να ελέγχουν την ασφαλιστική ενημερότητα των ασθενών τους προτού κάνουν οτιδήποτε.

Το θέμα είναι πότε θα διορθωθεί το κενό και οι ασφαλισμένοι, ασφαλιστούν και πάλι στο χάος της δημόσιας υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου