Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Γιοφύρι της Άρτας το σύστημα με τα αναλώσιμα

Σε θέατρο του παραλόγου έχει εξελιχθεί το σύστημα του ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα με τις τραγελαφικές καταστάσεις να δίνουν και να παίρνουν.


Και για του λόγου το αληθές το αποτυπώνουν τα παρακάτω όχι παραδείγματα αλλά γεγονότα: υλικά που δεν τα αναγνωρίζει το σύστημα, όπως στηθόδεσμος μαστεκτομής ή σύριγγες απλές ανά τεμάχιο, στα προϊόντα ειδικής διατροφής βγαίνει ο ΦΠΑ 13% ενώ έχουν αγοραστεί με 6%, καθετήρες αναρρόφησης που στο σύστημα έχουν ΦΠΑ 13%, ενώ στο τιμολόγιο έχουν αγοραστεί με 24%, ασφαλισμένοι που το σύστημα τους βγάζει ανασφάλιστους κ.λ.π.

Και σε όλα αυτά, άλλο τιμολόγιο για τα αναλώσιμα Σακχαρώδη διαβήτη, άλλο τιμολόγιο για Ακουστικά Ορθοπεδικά Αναπνευστικά, άλλο για τα προϊόντα ειδικής διατροφής και αντίστοιχα για τους Ευρωπαίους πολίτες. Σε περίπτωση που εκτελεστεί γνωμάτευση π.χ. με συμπυκνωτή οξυγόνου, αφορά περίπτωση οξυγονοθεραπείας (ανήκει στην κατηγορία "Ακουστικά - Ορθοπεδικά-Αναπνευστικά"), εμφανίζεται και ένα τέταρτο τιμολόγιο, που είναι τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, επειδή αφορά ενοικίαση (όχι τιμολόγιο πώλησης).

Τρέχει και δεν φτάνει ο ΠΦΣ ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα των άλλων....Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε τα μέλη του ότι "συνεχίζουμε να εκτελούμε χειρόγραφες συνταγές αναλωσίμων Σακχαρώδη Διαβήτη, μέχρις ότου οι γιατροί ενημερωθούν για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και την υποχρέωσή τους, να εκδίδουν πλέον τέτοιου είδους συνταγές. Καθ’ όλη την διάρκεια του Μαρτίου, εκτελούμε τις συνταγές όπως μέχρι σήμερα, καταχωρώντας τες στο νέο e-ΔΑΠΥ και εκτυπώνοντας μετά την καταχώρησή τους το ηλεκτρονικό έντυπο, το οποίο επισυνάπτουμε πίσω από την γνωμάτευση.

Επίσης, κλείνοντας τα αναλώσιμα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον μήνα Ιανουάριο, εκδίδεται τιμολόγιο με ημερομηνία 31/1/2017 ή με ημερομηνία εντός του Φεβρουαρίου ανάλογα με το πότε έχει εκδωθεί το τελευταίο τιμολόγιο. 

Για τον μήνα Φεβρουάριο, θα εκδοθεί τιμολόγιο από 28/2/2017 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου