Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σωτήρης Μπερσίμης: Στα... 12 εκ. ευρώ η υπέρβαση δαπανών του ΕΟΠΥΥ για τα επιθέματα!

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Φαρμακευτικού Συμποσίου, το οποίο διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι η μεγάλη προσπάθεια η οποία είναι σε εξέλιξη επικεντρώνεται στην μετατροπή του Οργανισμού από «παθητικό» σε δυναμικό ελεγκτικό μηχανισμό, για ορθολογικότερη διαχείριση των πόρων και έλεγχο του κόστους των προσφερομένων υπηρεσιών.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα, από το οποίο φαίνεται ο τρόπος με τον οποίον γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς επιθέματα, προσκομίζοντας την... ίδια φωτογραφία! Σύμφωνα με τον Σωτήρη Μπερσίμη, μάλιστα, η εκτιμώμενη υπέρβαση στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τα επιθέματα υπολογίζεται σε περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Σωτήρης Μπερσίμης έδειξε τον τρόπο με τον οποίον, μέσω των νέων συμβάσεων, "θα βελτιωθεί η χωροταξική κατανομή των συνταγογράφων γιατρών σε ολόκληρη την χώρα".

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ....ΚΑΛΑ Ο ΙΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΣΙΜΗ???...ΕΛΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή