Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πρωτοβάθμια δεν έχουμε, επικοινωνιολόγος βρέθηκε!

Έχει χυθεί πολύ μελάνι τόσο για τη δημιουργία του πρωτοβάθμιου συστήματος Υγείας,δηλαδή για τη μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεται η πολιτική ηγεσία, όσο και για την αδυναμία λόγω έλλειψης ουσιαστικού και μόνιμου κονδυλίου για τη σύσταση των ΤΟΜΥ και την πρόσληψη οικογενειακών γιατρών. Και μπορεί ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός να έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, ωστόσο η Αριστοτέλους φρόντισε να βρει επικοινωνιολόγο που … στοιχίζει για να επικοινωνήσει το έργο της.

Healthweb.gr

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, οι «δράσεις δημοσιότητας για την προβολή της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα» ανατίθενται στην Ε.Κ. η οποία θα υπογράψει σύμβαση 10 μηνών, με συνολική αμοιβή 24.552 ευρώ (19.800 καθαρά). Η εν λόγω δαπάνη θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι πληρωμές θα γίνονται τμηματικά και αναλόγως με την πορεία υλοποίησης του έργου.

Όπως ανέφερε η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος,«το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα, διαχείριση της καθημερινής ροής είδήσεων ειδήσεων και πληροφοριών προς ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών σε όλη την επικράτεια, ενημέρωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παροχή οδηγιών στους εμπλεκόμενους». Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται «στην αντιμετώπιση ανακριβών πληροφοριών που κωλύουν την υλοποίηση της παρέμβασης λειτουργίας των ΤΟΜY»…

Στο πλαίσιο του έργου, «θα δοθούν γραπτές οδηγίες για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων επικοινωνιακής στρατηγικής και καθορισμό των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων, θα υπάρξει συντονισμός και υποστήριξη των Υγειονομικών Περιφερειών και θα προετοιμαστεί επικοινωνιακό υλικό για ενημερωτικές δράσεις τοπικής εμβέλειας».

Στόχος της επικοινωνιακής στρατηγικής που θα χαράξει ο σύμβουλος που θα επιλεγεί είναι η αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στις νέες δομές ΠΦΥ και η έγκυρη πληροφόρηση των επαγγελματιών υγείας για θέματα που άπτονται της μεταρρύθμισης.

Με άλλα λόγια, αναμένεται καμπάνια με στόχο να αυξηθεί η «πελατεία» στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας. Μόνο που κανείς δεν ξέρει αν το ιατρικό και λοιπό προσωπικό θα επαρκεί για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση!

3 σχόλια:

  1. Βρε Συριζόπουλα της μιζέριας και της φτωχολογιάς, αφου σε 1 χρονο απο τωρα δεν θα υπαρχουν ΤΟΜΥ(τελειώνουν τα χρηματα απο ΕΣΠΑ που ηταν για 2 χρόνια) και σε λιγους μηνες που θαρθει ο Μητσοτακης θα τις καταργησει ουτισυ άλλως, τι πληρωνετε επικοινωνιολογους και καθε λογης καρνάβαλο για να τις προμοτάρει? Αυτα τα χρηματα θα τα δίνατε στους γιατρους και οχι στον καθε φουκαρα και ρακένδυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην τα περιμένουμε όλα από το σύμβουλο επικοινωνιακής στρατηγικής. Δεν μπορεί μόνος του ένας άνθρωπος να τα βγάλει πέρα την τελευταία στιγμή. Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι γιατροί, ακόμη κι αυτοί, που δεν είναι συμβεβλημένοι. Πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς τους, ότι μπορούν να εγγραφούν στις ΤΟΜΥ και να βοηθούν πρακτικά στην εγγραφή αυτών, που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή. Έτσι θα ξεπεραστεί ο σκόπελος των ψευδών πληροφοριών, ο ασθενής θα γνωρίσει τις ΤΟΜΥ και τις υπηρεσίες τους και μετά θα μπορεί να διαλέξει. ΤΟΜΥ ή ιδιώτη γιατρό! Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει υγιής και δίκαιος ανταγωνισμός καθώς και ευγενής άμιλα μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το πρόβλημα ΣΥΡΙΖωον 2.06 είναι ότι ακριβώς μόλις γνωρισει ο ασφαλισμένος τι εστί γυφΤΟΜΥ φεύγει τρέχοντας !Άρπα και 70 σεντσια ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή