Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται οι Ακαδημαϊκές Μονάδες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Που συστήνονται

Συστήνονται οι Ακαδημαϊκές Μονάδες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι οποίες θα συγκροτηθούν σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων στις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Στόχο έχουν την συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών και του λοιπού προσωπικού που στελεχώνουν τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Παράλληλα, η Ακαδημαϊκή Μονάδα αποτελεί ένα χώρο έρευνας και ανάπτυξης νέων μεθόδων και εργαλείων των οποίων η εφαρμογή αναμένεται να βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό. Επιπλέον θα διευκολύνει την προτυποποίηση των διαδικασιών και την εξεύρεση καλών πρακτικών στο επίπεδο της λειτουργία και της παροχής υπηρεσιών στην ΠΦΥ.

Που θα συσταθούν

Σε πρώτη φάση, θα λειτουργήσουν Ακαδημαϊκές Μονάδες στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη σε συνεργασία με τα Ιατρικά Τμήματα των εκεί πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στη συνέχεια θα ορισθούν σε όλη τη χώρα.

Οι Ακαδημαϊκές Μονάδες ΠΦΥ έχουν σκοπό την υπέρβαση του παλιού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας της περίθαλψης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο δίδοντας έμφαση στο σχεδιασμό δράσεων προαγωγής υγείας, πρόληψης, θεραπείας, φροντίδας και αποκατάστασης. Αποτελούν ένα χώρο διεπιστημονικής εκπαίδευσης και ένα πεδίο παράλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού των ΤΟΜΥ, ειδικευόμενων ιατρών και φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής και άλλων επαγγελματιών, αναπτύσσοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό.

Η Ακαδημαϊκή Μονάδα ΠΦΥ ασχολείται με την εκτίμηση των εκπαιδευτικών αναγκών των επαγγελματιών υγείας, την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του προσωπικού και την κυκλική εκπαίδευση μέσα στην ίδια τη Μονάδα.

Στοχεύει δε, στην παροχή υπηρεσιών υγείας με την εφαρμογή προτυποποιημένων νέων μεθόδων και εργαλείων στη καθημερινή λειτουργία της ΤΟΜΥ με τρόπο μετρήσιμο και με δυνατότητα να αξιολογείται το αποτέλεσμα των δράσεων.

7 σχόλια:

  1. Να τα βλέπουν αυτοί που γκρινιάζουν, ότι οι ΤΟΜΥ θα είναι μόνο για συνταγογράφηση! Ακαδημαϊκές μονάδες, που θα δίνουν δυνατότητα επιστημονικής ανέλιξης των ΟΙ. Αφήστε λοιπόν την προπαγάνδα για τα δήθεν καυκάσια γερόντια. Η αφρόκρεμα των ιατρών της ΠΦΥ πλέον θα βρίσκεται στις ΤΟΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.54, μάλλον αποτείνεσαι σε ιθαγενεις. Αρπα 10 σεντς για να βγει η φασολάδα της ημερας, άτιμη η φτωχολογια 11.54, δεν πειραζει ομως,αρκει να βγαίνει η φασολαδα και το ενοίκιο του αντίσκοινου.

      Διαγραφή
    2. Natasa Kumburidi Syrizorufianidi: uraaaaaaaa.....tora igo gini katigiti medik se akademitsna tomi ! Igo dulepsi skliro vri pari pari diplom meditsina! 2000$ kani diplom se abhazia! Niet opos gretsia oli to perni ......tzamba! Tora igo gini profesor akademik lei sintrofo Ksanto ! Kani matimata studenti ! UraaaaàAaaaa siryza ......

      Διαγραφή
    3. 11.54, διασκεδαζεις απ'οτι βλεπω να κοροιδευεις ανέργους συναδέλφους, δεδομενου οτι σ'ενα χρονο απο τωρα(ηδη εχει περασει ενας χρόνος), ΔΕΝ θα υπαρχουν πλεον ΤΟΜΥ! Εισαι δυστυχης, το κατανοώ, αλλα αντι να αρθρογραφεις, κοιτα να βρεισ μια δουλιτσα να βγαινει το ξεροκόμματο, εστω 2 ευρω μεροκάματο.

      Διαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι σαν να θέλεις να βαλεις ενα ακριβο κόσμημα μέσα σε μια τρώγλη,άντε σε μία χασαποταβέρνα. Ειναι δυνατόν??? Οι εγγράματοι πως θα συνυπάρξουν με τους αγραμμάτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το γνωστο "ακαδημαικό παρακράτος" του βαθέος ΠΑΣΟΚ (= σημερινός ΣΥΡΙΖΑ) και τα παμφαγα ΔΣ των (τάχα μου) επιστημονικών εταιρειών με τους παρατρεχάμενούς τους ετοιμάζονται για άλλη μια φορά να καταβροχθίσουν το δημόσιο χρήμα των ΕΣΠΑ.
    Γιατρούς ντεν έκω, νοσηλευτές ντεν έκω, πληρώματα και ασθενοφόρα ΕΚΑΒ ντεν έκω, λεφτά για μισθούς ντεν έκω, κρεββάτια ΜΕΘ ντεν έκω, έχω βάλει φέσι σε όλους ΝΤΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ, ΝΤΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! ΑΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑ............ΕΧΩ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή