Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Παρασκήνια: Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί…

Διαβάστε στη στήλη «Health-Παρασκήνια», τι είπαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της μελλοντικής απαγόρευσης της παράλληλης απασχόλησής τους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Υπ’ ατμόν είναι οι πανεπιστημιακοί γιατροί, μήπως και το υπουργείο Υγείας περάσει τελικά τη διάταξη με την οποία θα αναγκαστούν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να απασχολούνται αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία. (Διαβάστε ΕΔΩ: «Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς! Όλες οι λεπτομέρειες»)

Μάλιστα έθεσαν το θέμα και στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος βέβαια απέφυγε να πάρει θέση και περιορίστηκε να πει ότι θα δημιουργηθεί Επιτροπή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

Στο μεταξύ όμως οργανώνονται οι πανεπιστημιακοί και είναι με το δάχτυλο στη …σκανδάλη, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα άλλαζε άρδην τον τρόπο εργασίας τους.

Να σημειωθεί ότι με βάση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που προβλέπει αλλαγές στο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων, η «διάταξη θα τεθεί σε ισχύ για τα υπηρετούντα και νεοδιοριζόμενα μέλη ΔΕΠ από 1/1/2018».

Βέβαια λόγω των έντονων πιέσεων που ασκούνται ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση ή να υπάρξει …χαλάρωση στη ρύθμιση.

Είναι γνωστό άλλωστε πως οι πανεπιστημιακοί θεωρούνται ιδιαιτέρως ισχυροί.

Είναι ενδεικτικό ότι στο παρελθόν όσοι επιχείρησαν να αλλάξουν τα δεδομένα και τις εργασιακές σχέσεις των πανεπιστημιακών γιατρών, βρέθηκαν ακόμη και εκτός κυβερνητικού σχήματος. Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του πρώην υπουργού Υγείας επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, Αλέκου Παπαδόπουλου.

Δ.ΕΥΘ.

7 σχόλια:

  1. Omerta, οι σταρτιωτικοι ειναι μαλλον πιο ισχυροι απο τους πανεπιστημιακους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυβερνηση πρεπει να αποδειξει πως ειναι αποφασισμενη να σταματησει ενα βασικο ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟ φαινομενο του χωρου της υγειας.Αν δεν το προχωρησει καθε προσπαθεια εξυγιανσης του χωρου ειναι καταδικασμενη.Το ψαρεμα ασθενων απο την λιστα και η 'θεραπεια' τους στα ιδιωτικα παραμαγαζα θα παραμεινει ο κανονας.Η ευθυνη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι τεραστια.Δεν πρεπει να υποχωρησει.Οποιος πανεπιστημιακος δεν βολευεται μπορει να εξελθει...Τοτε θα δουμε 'ποσα απιδια εχει ο σακκος'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αραγε τους θεματοφυλακες της ΠΑΑ για τους γιατρους του ΙΚΑ τους ενοχλει το ιδιωτικο ιατρειο πανεπιστημιακων και στρατιωτικων διοτι δεν βλεπω τα σχολια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυβερνηση πρεπει να νομοθετησει με καθε κοστος την αποκλειστικη απασχοληση των πανεπιστημιακων γιατρων.Το να κατευθυνουν ασθενεις απο την λιστα του χειρουργειου στον ιδιωτικο τομεα οι πανεπιστημιακοι,εκμεταλευομενοι την θεση τους,ουτε νομιμο ειναι,ουτε ηθικο.Το κρατος πρεπει να απαιτησει να δουλευουν 7 ωρες την ημερα και οχι οποτε τελειωσουν τα χειρουργεια απο το ΙΑΣΩ κ.τ.λ.Η ευθυνη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι καθοριστικη.Κυριοι Ξανθε,Πολλακη,Γιαννοπουλε,Μπασκοζε,τωρα πρεπει να δειξετε αν εννοουσατε αυτα που λεγατε δεκαδες χρονια πριν.ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΙΑΣΩ, ΛΗΤΩ κλπ κλπ χρησιμοποιούν και όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ ,πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τα πελατάκια ,που ψαρεύουν από τα νοσοκομεία και από τα απογευματινά ιατρεία ,όπως και από τα παράνομα ιατρεία που διατηρούν. Η διαφορά μπορεί να είναι οτι εκεί απασχολούνται ίσως μετά το μεσημέρι και το Σάββατο. Ετσι έφτασαν οι καισαρικές 57% και γελάει ο κόσμος. Δεν υπάρχει δυστυχώς έλεγχος .Αλλά και αν υπάρξει ,θα είναι άδικος ,για το γιατρό , που το κράτος τον θέλει εργαζόμενο με τον πενιχρό μισθό που του δίνει. Αρα μάλλον θα πρέπει να καταργηθεί γιά όλους η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση όπως και η μονιμότητα.Διαφορετικά θα υπάρχει ανομία.

      Διαγραφή
  6. ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΜΙΣΘΟΙ, ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΚΑΤΖΙΔΨΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΟΠΠΥΤΖΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΙΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΕΡΙΕΣ ΣΤ0Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ..... ΝΤΡΟΠΗ...................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή