Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Οι εκλογές βάζουν φωτιά στην Υγεία! Η μάχη για ΚΕΕΛΠΝΟ, Σαλμά και φάρμακα


Εντείνεται η προεκλογική μάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς λόγω και των πολυσυζητημένων πρόωρων εκλογών, φαίνεται ότι βγαίνουν από το συρτάρι πορίσματα και αποφάσεις για σκάνδαλα και υπερτιμολογήσεις.

Υποθέσεις που είναι σε διερεύνηση εδώ και καιρό αλλά οι εξελίξεις τους προκύπτουν αυτήν την περίοδο βάζοντας φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό.

Η υπόθεση Σαλμά

Το κλίμα έρχεται να πυροδοτήσει καταρχάς η υπόθεση Σαλμά η οποία επανεμφανίστηκε στα φώτα της δημοσιότητας μετά και την απόφαση της εισαγγελίας διαφθοράς να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας επειδή όπως επισημαίνει, προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Στη Βουλή η δικογραφία Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις! Θα αρθεί η ασυλία του;»

Η υπόθεση πάντως των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φαίνεται ότι εκτελούσε ο Μάριος Σαλμάς, εδώ και καιρό προκαλεί πολιτικό σεισμό με τη ΝΔ να …σφυρίζει αδιάφορα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ

Από την άλλη και η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ έρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, αφού ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις σε βάρος πέντε κατηγορουμένων για απιστία από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απιστία, ψευδείς βεβαιώσεις, σύσταση συμμορίας ασκήθηκαν για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όλα αυτά λίγο πριν την πολυδιαφημισμένη κατάργηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και την αντικατάστασή του από νέο Οργανισμό. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Τέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε! Τι προβλέπει για τους εργαζόμενους»

Με αφορμή τις διώξεις πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεν …παρέλειψε να εξακοντίσει για άλλη μία φορά βέλη εναντίον των ΜΜΕ για δήθεν απόκρυψη των διώξεων και τη μη προβολή του θέματος.

Βέβαια σχετικά με τη δική του καταδίκη για εξύβριση που έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στον οποίο επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, επειδή είχε κατηγορήσει τον αποθανόντα ότι παρανόμως διορίσθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε λόγος…Διαβάστε ΕΔΩ όλο το θέμα: «Καταδίκη του Πολάκη για εξύβριση – δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη»

Όπως και να χει η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να διατηρηθεί ψηλά στην επικαιρότητα από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τη διαφθορά που υπήρχε στο παρελθόν στο χώρο της Υγείας.
Ένα θέμα που είναι βούτυρο στο ψωμί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν τις εκλογές.

Αναμένονται και τα φάρμακα

Από την άλλη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση προτίθεται να ανασύρει και τον φάκελο «φάρμακα και Novartis» προκειμένου να «παίξει» στον προεκλογικό αγώνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να εμφανισθεί σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ και άλλη υπόθεση με σκάνδαλο στα φάρμακα.


Ούτως ή άλλως η «γραμμή» που υπάρχει από την Κουμουνδούρου, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, είναι τα κυβερνητικά στελέχη να επικαλούνται σε όλες τις δημόσιες ομιλίες τους τα σκάνδαλα των φαρμάκων, του ΚΕΕΛΠΝΟ και γενικότερα της Υγείας. Και αυτό διότι και στου Μαξίμου, θεωρούν πως η υπόθεση «σκάνδαλα στην υγεία» ευνοούν το πολιτικό προφίλ της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα βέβαια …αποσυντονίζουν το κοινό από τα πραγματικά πολιτικά προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα όπως το θέμα της Μακεδονίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου