Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Βαριά η ήττα για τους γιατρούς του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του κλάδου! Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Μαρία Γλένη 27 Φεβρουαρίου 2019

Βαριά ήττα φαίνεται, ότι υπέστη η παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνητικό κόμμα, το “Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών για τη Δημόσια Υγεία” στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών.

Όπως προκύπτει από την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων, η παράταξη αποδυναμώθηκε σημαντικά με το ποσοστό του να πέφτει γύρω στο 11%.

Είχε προηγηθεί άλλη μια εκλογική ήττα των γιατρών στις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όπου η παράταξη που πρόσκειται στον κυβερνητικό σχηματισμό, δεν κατάφερε να λάβει σημαντικό αριθμό ψήφων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει με τη βία δύο έδρες. Δείτε εδώ τι είχε συμβεί: Άγριο «κράξιμο» γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αν.Ξανθού! Γιατί τον κατηγορούν

Βάση των ίδιων στοιχείων, στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών, για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) παρατηρήθηκε αυξημένη συμμετοχή εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Υπολογίζεται ότι ψήφισαν 4.500 από τους περίπου 6.000νοσοκομειακούς γιατρούς του λεκανοπεδίου Αττικής.

Πάντως πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΔΗΚΝΙ), που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και στην οποία ανήκει η σημερινή πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. Το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης φαίνεται να ενισχύεται κατά περίπου 2 μονάδες, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016 στις οποίες ήταν επίσης πρώτη.

Σημαντική εμφανίζεται και η ενίσχυση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών – στηρίζεται από το ΠΑΜΕ – που φαίνεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με περίπου 22%. Στις προηγούμενες εκλογές, είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη. Από την ΔΗΠΑΚ προέρχεται η σημερινή πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το «Ενωτικό Κίνημα για την ανατροπή», μια συνεργασία αριστερών και ριζοσπαστικών ιατρικών οργανώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι τέλος της ημέρας αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα και η κατανομή των εδρών.

9 σχόλια:

  1. Ξανθοκηφηνας: αφήστε τους να μας φτύνουν! Εμείς θα λέμε ότι .......βρέχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με συγχωρειτε αλλα το ποσοστο αυτο ειναι εντυπωσιακο και ισοδυναμει με νικη .Οι 2 εδρες ειναι αθλος αν σκεφτει κανεις την κυβ πολιτικη στην υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τι 11% ειναι απαραδεκτα υψηλό, μία κυβέρνηση με ταξικό μίσος απέναντι στον ιατρικό κόσμο, δεν θάπρεπε ούτε 4% να παίρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τόσες αθλιότητες που έχουν κάνει,και πάλι πήραν 11%;;;
    Τελικά θέλει ο ποπος σας πολλούς πολακηδες,αγαπητοί νοσοκομειακοί.
    Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δώσατε στον Συριζα 11%;
    Μνημόνιο μέχρι το 6000 μ.Χ.
    Άχρηστα ζωαδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά μην παραπονιέστε για το ξύλο που τρώτε καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ -
    -ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ Η ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΩΡΛ-ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΑΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή