Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Να εξωραΐσει την κατάσταση στα νοσοκομεία επιχείρησε ο Π. Πολάκης στη Βουλή



Με όμορφα χρώματα και καθησυχαστικό ύφος περιέγραψε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. "Παλιά έσπαγαν τα τηλέφωνα και μας έλεγαν χάλασαν οι υπέρηχοι, χάλασε το air condition, χάλασε αυτό κι εκείνο, ενώ τώρα σπάνε τα τηλέφωνα και μας ζητούν κάτι παραπάνω, λένε π.χ. θέλω κι εγώ αξονικό", τόνισε.
Capital.gr

Ως παράδειγμα έφερε το ογκολογικό στην Πτολεμαΐδα όπου, παλιά το αίτημα ήταν ‘φέρτε μας έναν επικουρικό να μην κλείσει’ , και τα 300 ιατρεία άγονων γραμμών εκ των οποίων , όπως είπε ο υπουργός, γιατρός υπήρχε μόνο στα 50 , "ενώ τώρα μας ζητάνε και δεύτερο".

"Εμείς ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα" διαβεβαίωσε ο κ. Πολάκης κατά την διάρκεια συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας "Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις".

Επιχείρησε εξάλλου να αποδώσει ευθύνες για κωλυσιεργίες είτε στον "κεντρικό μηχανισμό" , είτε σε τοπικά προβλήματα διαχείρισης. "Αν είχαμε άλλο κεντρικό μηχανισμό θα ήταν ταχύτερη η αντιμετώπιση κάποιων πραγμάτων", υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. "Υπάρχει περίπτωση που έχεις στείλει τα λεφτά και εδώ κι ενάμιση χρόνο τσακώνονται οι τοπικοί υπηρεσιακοί για το πώς θα γίνει ο διαγωνισμός", είπε χαρακτηριστικά. "Μιλάμε για απόφαση ενός τριτοκλασάτου υπαλλήλου στο κατώτατο επίπεδο".

Σε συνέχεια του αφηγήματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε "καμμένη γη" από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 ένα σύστημα σε κατάρρευση το οποίο πρώτα έπρεπε να ισορροπήσει. "Όταν γκρεμίζεται το σπίτι δεν φτιάχνεις τα έπιπλα, φτιάχνεις τα θεμέλια", είπε. "Αφού έχεις ισορροπήσει το σύστημα φτιάχνεις την υλικοτεχνική υποδομή".

Για την κατάσταση στο σύστημα υγείας επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαιρώντας όμως τον πρώην υπουργό Υγείας (1993-1996) επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό. "Είναι προφανές ποιος φταίει, όχι ο Κρεμαστινός, αλλά αυτοί που κυβέρνησαν επί 30 χρόνια" υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Μαρία Νταλιάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου