Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Τι περιλαμβάνει η νέα πρόταση του υπ.Υγείας για αμοιβές και συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ!


Με νέα πρόταση «κατέβηκε» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ομάδα Εργασίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τις αμοιβές και τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, έθεσε νέες παραμέτρους που σχετίζονται κυρίως με τον τρόπο που θα αμείβονται στο άμεσο μέλλον οι ειδικοί γιατροί. Δείτε ΕΔΩ ποια ήταν η προηγούμενη πρόταση του υπουργείου Υγείας: «Τι προτείνει το υπ.Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες για τις αμοιβές»

Πάντως οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αφού προς ώρας οι γιατροί δεν έχουν συμφωνήσει, αναφέρουν οι ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.
Τι αμοιβές προβλέπονται στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Στη νέα πρόταση με την οποία επανήλθε το υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει και πάλι διαφορετικές αμοιβές για τους γιατρούς ανάλογα με το αν υπάρχει παραπομπή ή όχι από οικογενειακό γιατρό.

Άγνωστο βέβαια παραμένει πότε θα εφαρμοσθεί το σύστημα των παραπομπών (Gatekeeping) αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καν ο απαιτούμενος αριθμός των οικογενειακών γιατρών.
Από την άλλη προτείνεται και άλλη αμοιβή για τους ειδικούς γιατρούς που θα αναλάβουν να παρακολουθούν ιατρικά τους χρονίως πάσχοντες.

Η πρόταση του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr είναι η εξής:

1. Αποζημίωση κατά πράξη σε κλειστό προϋπολογισμό με λειτουργία μηνιαίου πλαφόν

2. Κατανομή του προϋπολογισμού ανά περιοχή και ανά ειδικότητα

3. Μη πραγματοποιημένη μηνιαία δαπάνη ανακατανέμεται εντός του έτους

4. Διατήρηση τουλάχιστον ίδιας δαπάνης επισκέψεων ανά συμβαλλόμενη ειδικότητα με σήμερα και κάλυψη περισσότερων περιοχών ή και αύξηση του αριθμού των επισκέψεων

5. Δημιουργία μητρώου συμβεβλημένων γιατρών από το οποίο θα αντλούνται οι επισκέψεις

6. Κεντρικό σύστημα ραντεβού, στο οποίο ο γιατρός δηλώνει διαθεσιμότητα και κλείνει ραντεβού ο πολίτης

7. Δημιουργία δύο κατηγοριών αποζημίωσης

Α) Μεμονωμένες επισκέψεις: είτε ελεύθερες, είτε μετά από παραπομπή Αποζημίωση 10 ευρώ για ελεύθερες, 12,5 ευρώ μετά από παραπομπή

Β) Παρακολούθηση χρονίων πασχόντων μετά από ετήσια παραπομπή. Αποζημίωση 80 ευρώ με υποχρέωση δύο τουλάχιστον επισκέψεων το έτος

8. Διερεύνηση δυνατότητας καθορισμού τιμοκαταλόγου συμβεβλημένων

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση με την ομάδα εργασία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να αναζητηθεί η χρυσή τομή.

Ωστόσο η αλλαγή ηγεσίας στον ΠΙΣ εξαιτίας των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου,δεν αποκλείεται να αλλάξει και πλήρως τις παραμέτρους της συζήτησης για τις αμοιβές και τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών.

6 σχόλια:

  1. 8. Διερεύνηση δυνατότητας καθορισμού τιμοκαταλόγου συμβεβλημένων...αχαχααχαχαχαχχαχχαχαχαχχαχαχαχαχααχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαπραγμάτευση θα γίνει με την επόμενη κυβέρνηση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.. ΑΛΛΑ ΜΕ FUNDS ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΓIΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
      ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Ο,τιδήποτε μακριά από τους αναχρονιστικούς νοσταλγούς του Στάλιν και εχθρούς της εργασίας θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο... Φθάσαμε σε σημείο να λέμε ο,τιδήποτε μακριά σας θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο... Φανταστείτε τι γκελ κάνετε, πια... Αυτά, για την αυτοκριτική σας...! Εάν έχετε λίγο συνείδηση του τί έχετε κάνει...

      Διαγραφή
    3. Χίλιες φορές υπάλληλος των funds παρά καθυστερημένων κατσαπλιαδων τύπου Βαρδατρομπα ΣΥΡΙΖωον 9.01!

      Διαγραφή