Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Μητσοτάκη με PIF - Στο τραπέζι, η πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες



Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της συνεισφοράς των φαρμακευτικών εταιρειών που εκπροσωπούν την Έρευνα και την Καινοτομία στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ είχε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του PhRMA Innovation Forum (PIF).

IATRONET.GR

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής Ιάσωνας Φωτήλας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και η σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Υγείας Βίκυ Λοΐζου.

Το Forum εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του Μάκης Παπαταξιάρχης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Σάββας Χαραλαμπίδης και Matti Arvela.

Όπως ανακοινώθηκε από το PIF, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν στη θεσμική λειτουργία του κλάδου της Υγείας.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η προώθηση της καινοτομίας στον χώρο του Φαρμάκου, η σταθερή πρόσβαση των ασθενών στις σύγχρονες θεραπείες και η διαφανής και βιώσιμη λειτουργία του φαρμακευτικού κλάδου.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα της συνεισφοράς των φαρμακευτικών εταιρειών που εκπροσωπούν την Έρευνα και την Καινοτομία στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της προώθησης βέλτιστων πρακτικών και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που ακολουθούνται με επιτυχία παγκοσμίως.

Το PhRMA Innovation Forum (PIF) εκπροσωπεί 23 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίες συνεργάζονται με απώτερο σκοπό την κάλυψη των ιατρικών αναγκών Ελλήνων ασθενών, ώστε να τους βοηθήσουν να έχουν μία μακρόχρονη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Μέλη

Οι εταιρείες μέλη του PIF αντιπροσωπεύουν το 60% της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και την πλειονότητα των εγχώριων επενδύσεων σε διεθνείς κλινικές μελέτες, με πάνω από 
90 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, απασχολώντας 3.000 υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες.

Το κοινό όραμα του Forum είναι να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια εμπειρία του και να εξασφαλίσει πως οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν επαρκή και έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύεται να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός δίκαιου, δημοκρατικού, διαφανούς, σταθερού και βιώσιμου συστήματος Υγείας, που παράλληλα θα επιβραβεύει την καινοτομία.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου