Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση για τη βία στα νοσοκομεία του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου υποψηφίου προέδρου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Προστέθηκε χθες άλλο ένα αποκρουστικό κρούσμα βίας εναντίον γιατρού εντός νοσοκομείου, στην Καβάλα. Παρά το γεγονός ότι η βία εναντίον υγειονομικών ως ιδιώνυμο αδίκημα τιμωρείται αυστηρά, δυστυχώς τελευταία τα κρούσματα αυξάνονται.

Πέρα από την αυτονόητη απόλυτη καταδίκη με αγανάκτηση, για πράξεις αδιανόητες σε χώρους άσκησης της ιατρικής, απαιτείται και αποτελεσματική πολιτική αποτροπής τους.

Η ιατρική είναι από τη φύση της συνυφασμένη με τον ανθρώπινο πόνο και την αγωνία, και γι’ αυτό πρέπει να ασκείται με ηρεμία και σεβασμό προς ασθενείς και γιατρούς.

Οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με ενεργές δράσεις ώστε ανακόψουμε και να αποτρέψουμε το νοσηρό φαινόμενο της επέκτασης της βίας εντός των νοσοκομείων.

Ατυχώς όμως, η παρουσία «νταή γιατρού» στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να συμβάλλει στην αποτροπή των βίαιων επεισοδίων εναντίον ιατρών και στην ενίσχυση της ασφάλειας στα νοσοκομεία, δίνει κάκιστο παράδειγμα το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εμπέδωση του ορθού κλίματος στο χώρο της Υγείας.

Με εκτίμηση,
Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
Υποψήφιος πρόεδρος στον Π.Ι.Σ

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή φταίει ο Πολακης για το ξύλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Συριζόπουλο 9.06, της καταραμενης φτωχολογιάς, το προβλημα δεν ειναι μεμονωμενα ο Πολακης, το προβλημα ειναι η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ανοχη και η ατιμωρησια που δειχνει η κυβερνηση σου στην ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ανομια, γεγονος που εχετε καταντησει την χωρα άθλια, τριτοκοσμικη και περιγελο ολων των χωρων της Ευρωπης.Εκει καταντησατε την χωρα, θλιβερο περιγελο, περιθωριακη χωρα.

      Διαγραφή