Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Σε αυτή τη χώρα οι γιατροί τρώνε κυριολεκτικά ξύλο από τους ασθενείς!


Γιατροί: Ξύλο και περιστατικά βίας με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, καταδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Βουλγαρίας.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι, την περίοδο 2015-2017, τα περιστατικά επίθεσης σε γιατρούς ήταν 100. Το 98% των ιατρών που συμμετείχαν σε έρευνα που διενεργήθηκε για το θέμα, δήλωσε ότι υπήρξε θύμα φυσικής ή λεκτικής βίας, δήλωσε η δικηγόρος Μαρία Πέτροβα, προσθέτοντας ότι τα περιστατικά βίας κατά ιατρών και νοσηλευτών έχουν ανοδική τάση.

Στην "πρώτη γραμμή" των επιθέσεων βρίσκονται ιατροί και νοσηλευτές, που εργάζονται στα κέντρα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Ωστόσο, μόλις ένα πολύ μικρό ποσοστό από όσους έχουν πέσει θύματα επίθεσης είτε σωματικής είτε λεκτικής, αναζητούν δικαίωση στις δικαστικές αίθουσες, σημείωσε η κ. Πέτροβα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές επιμένουν στη λήψη μέτρων όπως η εικοσιτετράωρη φύλαξη κι η τοποθέτηση κουμπιών πανικού για όλο το προσωπικό, ιδίως για όσους εργάζονται στα κέντρα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου