Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Διαμαρτυρία στον ΕΟΠΥΥ για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού φακέλου Υγείας



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ διαμαρτύρεται για τη μεταφορά των ατομικών ηλεκτρονικών φακέλων, που σήμερα έχει στην κατοχή του ο ΕΟΠΥΥ, στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

Onmed.gr

Αιχμή της διαμαρτυρίας τους είναι το άρθρο 84 του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή και το οποίο προβλέπει οτι η ΗΔΙΚΑ θα είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των Ατομικών Ηλεκτρονικών Φακέλων Υγείας των ασφαλισμένων. Ο Σύλλογος εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προστασία των δεδομένων αλλά και την αποδυνάμωση του ΕΟΠΥΥ.

Το επίμαχο άρθρο φέρεται να έχει προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ στελεχών του χώρου της Υγείας, που επισημαίνουν οτι η διάταξη αφήνει «παράθυρα» για επισφαλή χρήση ευαίσθτων δεδομένων.

Οι ενστάσεις που διατυπώνονται σχετίζονται και με το γεγονός ότι το ζήτημα δεν τέθηκε σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς πριν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, δεν διευκρινίζεται επαρκώς και ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ατομικά τους δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου