Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Νομιμοποίηση για 503 εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε μισθούς και επιδόματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά με πολυνομοσχέδιο ο Πολάκης

Αννα Καραβοκύρη - dikaiologitika.gr

Νομιμοποίηση δαπανών πολλών χιλιάδων προωθείται από το υπουργείο Υγείας μέσω του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες από την Βουλή. Συνολικά, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί νομιμοποίηση περίπου 531 εκ ευρώ μέσω των προωθούμενων νομοθετικών διατάξεων.

Όπως αναφέρει ρητά, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με το άρθρο 108 προβλέπεται «νομιμοποίηση δαπάνης ύψους 506,3 εκ € περίπου για επιδόματα, θέσεις που καταβλήθηκαν χωρίς να υφίστανται οι αντίστοιχες οργανικές μονάδες, καθώς και για βασικούς μισθούς που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου στους υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΚΕΛΠΝΟ».

Ειδικότερα, με την παράγραφο 1 του άρθρου 108 «θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες για επιδόματα θέσεις ευθύνης που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος σε πρόσωπα που άσκησαν εν τοις πράγμασι καθήκοντα προϊσταμένου οργανικών μονάδων στα δημόσια νοσοκομεία του εσύ χωρίς η ανωτέρω οργανικές μονάδες να προβλέπονται στους οικείους οργανισμούς».



Με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου «θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος σε φυσικά πρόσωπα για παρασχεθείσες αυτοπροσώπως υπηρεσίες καθαριότητας στον ΟΚΑΝΑ». Με την παράγραφο 3 « θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες για τα ποσά που δόθηκαν για επιδόματα θέσεις ευθύνης χωρίς να υφίστανται οι αντίστοιχες οργανικές μονάδες καθώς και για βασικούς μισθούς που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος στους υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΚΕΕΛΠΝΟ».


Άλλη μια «ύποπτη» ρύθμιση αφορά τις δαπάνες του υπουργείου στην ΔΕΘ.

Το πολυνομοσχέδιο, με βάση το άρθρο 107 νομιμοποιεί δαπάνες ύψους 15, 3 εκ. Ευρώ του υπουργείου Υγείας για την συμμετοχή του στην ΔΕΘ. «Οι δαπάνες για συμμετοχή του υπουργείου υγείας στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης για το έτος 2018 θεωρούνται νόμιμες και κανονικές και εξοφλούνται στους δικαιούχους κατά παρέκκλιση των διατάξεων για την δέσμευση των πιστώσεων και κάθε άλλης σχετικής διάταξης σε βάρος των οικείων κωδικών αριθμών εξόδων του προϋπολογισμό του υπουργείου υγείας για το οικονομικό έτος για 2018» αναφέρει ρητά το σχετικό άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου