Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Συνάντηση Ι.Σ.Α. με Ειδική Γραμματέα υπουργείου οικονομικών για προγράμματα ΕΣΠΑ


Συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ κ. Ευγενία Φωτονιάτα, πραγματοποίησε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για να διευκρινιστούν ζητήματα της Δράσης «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», αλλά και να υπάρξει ενημέρωση για νέες Δράσεις, που θα ενισχύσουν τους ιατρούς.

Τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιου Πατούλη, εκπροσώπησε στην σημερινή συνάντηση ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Φώτιος Πατσουράκος, παρευρέθησαν δε η Νομική Σύμβουλος του Ι.Σ.Α., κ. Δήμητρα Κονιδάρη και ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος, κ. Θοδωρής Μπαρμπούρης.

Καταρχάς αναφορικά με την Δράση «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», η οποία ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια Δράση η οποία απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον 2 εργαζόμενους, καθώς στόχος της είναι να ενισχυθούν οι βιώσιμες υγιείς επιχειρήσεις και να ωθηθεί η αγορά εργασίας. Η εν λόγω Δράση θα παραμείνει ανοιχτή με δυνατότητα συμμετοχής για 18 μήνες.

Ετέθη ερώτημα για την δυνατότητα ένταξης στην συγκεκριμένη Δράση των Πανεπιστημιακών και των Στρατιωτικών Ιατρών που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο και αναμένεται άμεσα απάντηση.

Η κα. Φωτιανάτα ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΙΣΑ, ότι το επόμενο εξάμηνο πρόκειται να ανακοινωθεί ο Γ΄ Κύκλος της Δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», που θα στοχεύει στην ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών, χωρίς να απαιτείται να απασχολούν προσωπικό, με προσαρμόσιμα κριτήρια. Πολύ σημαντική υπήρξε επίσης και η ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματέως περί ενίσχυσης του Β΄ Κύκλου της ανωτέρω Δράσης, η οποία είναι ακόμη «ανοιχτή», με το χρηματικό ποσό των 70.000.000 ευρώ.

Η συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική, καθώς υπήρξε κατανόηση για την στήριξη και ενίσχυση των ιατρών, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, να παρέχουν ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου