Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Κάτι τρέχει με τον Πολάκη – Η γκάφα του υπουργού, η οργή του Μαξίμου και οι εισηγήσεις για την τύχη του

Υπουργοί και βουλευτές «τραβάνε τα μαλλιά τους» καθώς βλέπουν ότι η κίνηση του Πολάκη να δώσει συνέχεια στην υπόθεση του δανείου που αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή, επί της ουσίας έκανε τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση.


Κάτι τρέχει με τον Πολάκη. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ψυχοδράματος της κυβέρνησης η οποία μέσα σε μία εβδομάδα σημαντικών γεγονότων είδε να καταστρέφεται η επικοινωνιακή αντεπίθεσή της μόνο και μόνο επειδή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν μπόρεσε να… συγκρατηθεί.

Υπουργοί και βουλευτές «τραβάνε τα μαλλιά τους» καθώς βλέπουν ότι η κίνηση του Πολάκη να δώσει συνέχεια στην υπόθεση του δανείου που αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή, επί της ουσίας έκανε τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση.

«Ηταν ανάγκη να πάρει τηλέφωνο τον Στουρνάρα και να δώσει στη συνέχεια την συνομιλία, είτε ήταν προϊόν υποκλοπής ή όχι; Ηταν ανάγκη να πάει στην ΕΡΤ και να κάνει σόου; Ηταν ανάγκη να είναι ο… Πολάκης και να βρίζει και να απειλεί όλο τον κόσμο;»

Αυτό αναρωτιούνται σύντροφοί του οι οποίοι ναι μεν αναγνωρίζουν ότι ο Πολάκης είχε δίκιο με το δάνειό του (άλλωστε κρίθηκε σύννομο από την ΤτΕ και από την Attica Bank) όμως βλέπουν ότι η μετέπειτα… μπρουτάλ συμπεριφορά του χάλασε την εικόνα του και της κυβέρνησης. «Και δίκιο να είχε το έχασε από τις απανωτές επικοινωνιακές γκάφες που έκανε. Γκάφες οι οποίες μάλιστα κάλυψαν το σύνολο της επικαιρότητας σε βάρος άλλων σημαντικών θεμάτων», λένε.

Σύμφωνα με κύκλους κοντά στο Μαξίμου, την εβδομάδα που πέρασε θα έπρεπε να απασχολούν την επικαιρότητα νέα υποθέσεις όπως τα 16 δις που είπε ο Τσουκάτος ότι πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ή ακόμη και οι ανακοινώσεις για τη συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια. Ή η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο ή τέλος η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Όλα καλύφθηκαν από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση Πολάκη με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου που είτε δεν μπορεί να κάνει αλλιώς λόγω ιδιοσυγκρασίας, είτε γιατί έχει πάθει… δημοσιότητα και τελιά δεν μπορεί να συγκρατηθεί.

Νόμιμο και ηθικό

Όμως, στην κυβέρνηση δεν είναι όλοι συγκαταβατικοί και ήρεμοι με τον αναπληρωτή υπουργό. Κατ’ αρχάς θυμίζουν το «νόμιμο και ηθικό» του Βουλγαράκη και τονίζουν ότι δεν μπορεί ένας υπουργός να παίρνει καταναλωτικό δάνειο 100 χιλ. ευρώ την ώρα που κανείς άλλος Ελληνας δεν θα μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Και κατά δεύτερον κρίνουν τον Παύλο Πολάκη για το σύνολο της συμπεριφοράς του. Από το τσιγάρο που κάνει σε δημόσιο χώρο γιατί «έτσι γουστάρει», επιτιθέμενος και στον επίτροπο Υγείας, μέχρι τα «σας έχω, όλοι σας και μόνος μου».

Και από τις συνεχείς αναρτήσεις στο facebook που προκαλούν ακόμη περισσότερες αντιδράσεις, μέχρι την προσπάθεια αυτοηρωοποίησης που όμως έχει φτάσει στα όρια της αυτογελιοποίησης.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η ομοβροντία δημοσιευμάτων του φιλοκυβερνητικού τύπου κατά του κ. Πολάκη με χαρακτηρισμούς όπως σαχλαμαρόμαγκας και αρκουδιάρης.

Ας θυμίσουμε τι έχει γραφτεί:

Εφημερίδα των Συντακτών: «Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν αναμενόμενη αλλά λίγο θα έπρεπε να απασχολεί αν πρόκειται για υποκλοπή ή όχι, αν παραποιήθηκε ή όχι η συνομιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα. Στην κυβέρνηση όμως, αλήθεια, θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες από υπουργούς είναι επιτρεπτές; Και θα το ρίξουν και πάλι στο «τι να κάνουμε, έτσι είναι ο χαρακτήρας του αλλά κάνει δουλειά και είναι έντιμος»;

Βέβαια, θα μου πείτε το ύφος, το ήθος και η αμετροέπεια του κ. Πολάκη είναι γνωστά και θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό, από τότε που εμφανίστηκε με προκλητικό τρόπο σε εκδήλωση στο υπουργείο του να καπνίζει! Αλλά αυτά προφανώς σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα δυστυχώς…»

Αυγή: «Η μάχη με τη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι μια συλλογική δουλειά, έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του βασικού πολιτικού υποκειμένου που συνεχίζει να το σηκώνει στις πλάτες του.

«Αυτό κυρίως είναι το θέμα, Παύλο»… Αν κάποιος θεωρεί εαυτόν αυθεντία και μιλάει στους άλλους «με τη γλώσσα που καταλαβαίνουν», τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…».

Εθνος: «Ο Παύλος Πολάκης χορεύει ζεϊµπέκικο φουµάροντας αρειµανίως σε κλειστό χώρο – γράφει δηλαδή στα παλαιότερα των υποδηµάτων του έναν νόµο του υπουργείου του οποίου προΐσταται.

Στα καπάκια, τηλεφωνεί στον εθνικό τραπεζίτη (για προσωπικό του θέµα) για να του τα σούρει και µαγνητοφωνεί τη συνοµιλία, άσχετα αν στη συνέχεια το µαζεύει – αντελήφθη, βλέπετε, ότι πρόκειται για καραµπινάτο ποινικό αδίκηµα και η τεστοστερόνη δεν είναι ανεξάντλητη. Ο Παύλος Πολάκης κρίνει ζώντες και νεκρούς, επιθετικά, µε σκληρή γλώσσα. Με ύφος µάγκα µέγιστου.

Προφανώς ξεχνάει ότι αν κρατάς τη ροµφαία της κάθαρσης, οφείλεις να µη στραβοπατήσεις ποτέ. Για τον απλούστατο λόγο ότι το παραµικρό στραβοπάτηµα θα κριθεί µε ιδιαίτερη αυστηρότητα, µια και στην τελική σε εξοµοιώνει µε εκείνους τους οποίους έκρινες και µαστίγωνες. Οταν συµβεί αυτό, δεν έχεις δικαίωµα να υβρίζεις, ούτε και να κλαψουρίζεις. Ο µάγκας ο µέγιστος θα έχει αποδειχθεί πως ήταν αρκουδόµαγκας».
Τι θα κάνει ο Τσίπρας;

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Ότι ο Πολάκης ζήτησε ραντεβού στο Μαξίμου αλλά.. τον γείωσαν. Ότι ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να τον καρατομήσει. Ότι άλλοι του λένε να τον στηρίξει.

Δεν ξέρουμε τι ισχύει, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για την αντιμετώπιση του «τυφώνα Πολάκη» που σαρώνει την κυβέρνηση. Οποιος γνωρίζει τον πρωθυπουργό και πώς λειτουργεί στοιχηματίζει ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να τον διώξει γιατί έτσι θα ομολογούσε τα λάθη που έχει κάνει ο Πολάκης. Αλλωστε, κάθε κόμμα θέλει κάποιον να «φωνάζει» και να συσπειρώνει αυτό που λέμε «λούμπεν ψηφοφόρος».

Αυτός δηλαδή που ακολουθεί όποιον του μιλά με αγοραία γλώσσα, με τη γλώσσα του λαού. Που πιστεύει αυτόν που μιλά για διαπλοκή, παλιό πολιτικο σύστημα, κλέφτες κ.λπ.

Ο Παύλος Πολάκης καταφέρνει να μαζεύει αυτόν τον κόσμο και αν ο πρωθυπουργός τον διώξει, θα φύγουν μαζί και όλοι όσοι ακολουθούν τον «Παυλάρα».

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα υπάρχει στήριξη χωρίς να του τραβάνε τα αυτιά. «Χαλινάρι» θα θελήσουν να βάλουν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και γι’ αυτό του έστειλαν τα μηνύματα που έπρεπε να λάβει.

Ο ίδιος, πάντως, δε φαίνεται να πτοείται. Και αναρτήσεις προκλητικές κάνει, και συνεντεύξεις δίνει λέγοντας: «Το σύστημα που ταϊστηκε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια και εξαιτίας του οποίου διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσα από τα ΜΜΕ με έχει απέναντι».

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως από εδώ και στο εξής πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση Πολάκη. Διότι, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, αν συνεχιστεί η αρνητική δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπό του να καλύπτει όποια θετικά μέτρα προωθεί η κυβέρνηση, τότε δεν θα περάσει πολύς καιρός που το Μαξίμου θα εκραγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου