Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Η πρώτη χειρουργική επέμβαση με τη χρήση δικτύου 5G πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία



Πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Mobile World Congress.

Onmed.gr

Η επέμβαση έλαβε χώρα σε χειρουργική αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη με δίκτυα 5G και την παρακολούθησαν πάνω από 500 σύνεδροι και εκπρόσωποι των διεθνών μέσων, σε ζωντανή μετάδοση. 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής γαστρεντερολογίας της «Κλινικής της Βαρκελώνης» Dr. Antonio de Lacy, «πρόκειται για ιστορικό ιατρικό γεγονός σε διεθνές επίπεδο, καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή που θα έρθει στις ιατρικές επεμβάσεις με την χρήση των νέων τεχνολογιών».

Όπως τονίσθηκε, τα δίκτυα 5G επιτρέπουν την επικοινωνία γιατρών από κάθε σημείο του πλανήτη με το χειρουργείο και τους γιατρούς που χειρούργουν σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που στο μέλλον θα επιτρέπει σε γιατρούς απομακρυσμένων περιοχών να συμβουλεύονται και να λαμβάνουν καθοδήγηση από μεγάλα ιατρικά κέντρα του κόσμου.

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει και την ανάπτυξη αισθητήρων οι οποίοι θα τοποθετούνται στους ασθενείς και θα παρέχουν πληροφορίες για την υγεία και την κατάστασή τους, σε γιατρούς που βρίσκονται μακριά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Η νέες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην απογείωση της ΠΦΥ κυρίως στις ακαδημαϊκές ΤΟΜΥ. Φανταστείτε πόσα προβλήματα θα λύνονται κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές! Μάλιστα θα μπορούν να απορροφηθούν και οι νέοι γιατροί, λάτρεις της τεχνολογίας, χωρίς να αναγκάζονται να μεταβούν στο εξωτερικό αφού αυτό που θέλουν θα το βρίσκουν στον τόπο τους. Οι ιατρικοί σύλλογοι θα πρέπει να απαιτήσουν και από τα δύο κόμματα εξουσίας (που ουσιαστικά συμφωνούν ότι η βάση της ΠΦΥ θα είναι οι ΤΟΜΥ)να εξοπλίσουν τις ΤΟΜΥ με ότι πιό σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή