Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Τελευταίοι της Ευρώπης σε ιατρικές επισκέψεις οι Έλληνες



Έξι στους δέκα δηλώνουν πως δεν έχουν πάει σε γιατρό τον τελευταίο χρόνο. Ακόμη περισσότεροι αυτοί που αποφεύγουν τον οδοντίατρο.

Onmed.gr

Το ποσοστό είναι σχεδόν τριπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος βρίσκεται στο 23,5%.

Αυτά προκύπτουν από τα νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (eurostat) για τις επισκέψεις σε γιατρούς, οδοντιάτρους και γενικούς χειρουργούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, 37,6% των Ευρωπαίων πολιτών επισκέπτονται γιατρό μια με δύο φορές το χρόνο, κάτι που κάνει μόνο 26,5% των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων παραλείπουν το τσεκ-απ και την ιατρική πρόληψη και καταφεύγουν σε γιατρό μόνο όταν αρρωσταίνουν.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην οδοντιατρική περίθαλψη, όπου σχεδόν 75% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν έχουν πάει στον οδοντίατρο καμία φορά τον τελευταίο χρόνο. Η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας επιβάλλει επίσκεψη στον οδοντίατρο μια με δύο φορές το χρόνο, κάτι που φαίνεται να κάνει μόλις ένας στους 5 Έλληνες




Τα στοιχεία της eurostat δείχνουν πως 73,1% των Ελλήνων δεν έχουν επισκεφθεί γενικό χειρουργό τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ καταγράφεται ένα ποσοστό 17,4% ατόμων που έχουν επισκεφθεί μια με δύο φορές αυτή την ιατρική ειδικότητα.


Στην Ευρώπη των 28, ένας στους 4 πολίτες χρειάστηκε ιατρική συμβουλή 3 έως 5 φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους φαίνεται να φροντίζουν τακτικά τη στοματική τους υγεία, αφού δηλώνουν ότι επισκέπονται τον οδοντίατρο κάθε 6 μήνες. 

«Πρωταθλητές» στις ιατρικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι Δανοί, με τους μισούς περίπου αναφέρουν από 6 έως και 10 επισκέψεις μέσα στον τελευταίο χρόνο.

1 σχόλιο:

  1. Τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους.

    Και το προσδόκιμο της επιβίωσης στην Ελλάδα μειώθηκε.

    Κατά τα άλλα οι κυβέρνησεις (νυν και επόμενες) σχεδιάζουν κι άλλες περικοπές.

    Πρέπει εμείς οι γιατροί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

    Αν δεν φροντίσουμε από τώρα,
    το μέλλον θα είναι ακόμα χειρότερο.
    Η Ελλάδα πάει για εξόντωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή