Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Πολιτική αντιπαράθεση για το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ: “Είναι προκλητικό” - “Έπαθε Πολάκη”!



Η ΝΔ παρουσιάζει άρθρο του κ. Ξανθού στην 'Αυγή', τον Ιούνιο του 2014, με το οποίο χαιρέτιζε ως "σημαντική εξέλιξη που ικανοποιεί την Αριστερά" το γεγονός ότι ήδη από τότε η ΝΔ έλυσε το πρόβλημα της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων...


Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Αριστοτέλους και ΝΔ, προκάλεσε το πρόγραμμα για την Υγεία που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε, καταγγέλλοντας πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση θυμήθηκε όψιμα τους ανασφάλιστους, καθώς επί των ημερών της είχε αφήσει αποκλεισμένους από το σύστημα Υγείας 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας:

“Αυτή την κοινωνική βαρβαρότητα έχει ήδη αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2016, με τη ψήφιση νόμου, που προβλέπει ότι όλοι οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα της χώρας - ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα - έχουν δωρεάν, πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις πρόσβαση στο ΕΣΥ και στη φαρμακευτική περίθαλψη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Υγείας.

Η ΝΔ απάντησε στις αιχμές Ξανθού, τον οποίο κατηγόρησε πως “έχει πάθει Πολάκη”, παραπέμποντάς τον σε παλαιότερο άρθρο του στην εφημερίδα “Αυγή”, με το οποίο ο τότε βουλευτής Ρεθύμνου και σημερινός υπουργός θεωρούσε θετική εξέλιξη την τότε υπουργική απόφαση για τους ανασφάλιστους.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

“Ο κ. Ξανθός, από την πολλή παρέα με τον αναπληρωτή του έχει, ως φαίνεται, πάθει... Πολάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ψεύδεται δημοσίως ισχυριζόμενος ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η ΝΔ, έδωσε πρόσβαση και στους ανασφάλιστους πολίτες στα νοσοκομεία.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του, τον παραπέμπουμε σε ένα δικό του άρθρο στην 'Αυγή', τον Ιούνιο του 2014, στο οποίο χαιρέτιζε ως 'σημαντική εξέλιξη που ικανοποιεί την Αριστερά' το γεγονός ότι ήδη από τότε η ΝΔ έλυσε το πρόβλημα της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Υ.Γ Προς διευκόλυνσή του κ. Ξανθού, του επισυνάπτουμε και το link του άρθρου του που παραμένει και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αυγής”.


Άρθρο

Στο άρθρο του σημερινού υπουργού στην “Αυγή”, με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2014, αναφέρονται, μεταξύ άλλων:

“Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύτηκε μια υπουργική απόφαση με την οποία αίρεται ο θεσμικός αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τη νοσοκομειακή περίθαλψη...”.

“Η κοινωνική βαρβαρότητα μιας χώρας με ανασφάλιστους που δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν, με καρκινοπαθείς χωρίς θεραπεία, με εγκύους χωρίς παρακολούθηση, φαίνεται ότι ξεπερνιέται.

Πρόκειται ασφαλώς για σημαντική εξέλιξη, που κινείται στην κατεύθυνση της ικανοποίησης μιας πολύ ζωτικής κοινωνικής ανάγκης, αλλά και ενός μείζονος πολιτικού αιτήματος του κινήματος και της Αριστεράς.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έρχεται χρονικά μετά από την πρόσφατη εκλογική της αποδοκιμασία, αλλά είναι απόρροια της ασφυκτικής κοινωνικής πίεσης για άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που ήταν βασική πτυχή της υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου