Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα της ΤτΕ διέταξε ο Στουρνάρας για το δάνειο της Attica Bank σε Πολάκη!

NEWSIT NEWSROOM
Έρευνα διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος για τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκε το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ στον Παύλο Πολάκη από την Attica Bank.

Για τον λόγο αυτό γίνεται έκτακτη σύσκεψη υπό τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρα. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και στελέχη της τράπεζας προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Η Attica Bank είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα σε μέγεθος, μετά τις τέσσερις συστημικές (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς). Υπενθυμίζεται ότι από την ώρα που αποκαλύφθηκε η χορήγηση δανείου στον Παύλο Πολάκη και τα όσα έχουν ακολουθήσει, δεν έχει ακόμα πάρει θέση η ίδια η τράπεζα.


Το ζήτημα του καταναλωτικού δανείου που πήρε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς αντιπολίτευσης, με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, να κάνει λόγο για τυχόν ποινικές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν.

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης απάντησε για το θέμα με ανάρτησή του στο Faceboοκ αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Τα όσα ανέφερε όμως, πως δηλαδή ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια χρήματα από αυτά που βγάζει ως υπουργός, προκάλεσαν νέα ερωτήματα.

Οι αριθμοί δείχνουν να μην βγαίνουν. Εκτός από το «καταναλωτικό δάνειο» των 100.000 ευρώ που πήρε για σπίτι 158 τετραγωνικών μέτρων με άλλα 20 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 1.200 τ.μ., ο κ. Πολάκης είχε πάρει και δάνειο 300.000 ευρώ το 2008.

Το 2015, σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, το λογιστικό υπόλοιπο του δανείου αυτού ανέρχεται στις 201.000 ευρώ. Η μηνιαία δόση που καταβάλλει είναι περίπου 1.300 ευρώ και για την οριστική αποπληρωμή του χρειάζονται ακόμη 170 μηνιαίες δόσεις. Κατά τον χρόνο χορήγησης του δανείου η εμπορική αξία του ακινήτου στα Σφακιά εκτιμήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (έχει απορροφηθεί από τη Eurobank), που του έδωσε το δάνειο, στις 430.000 ευρώ. Σήμερα, όμως, έχει κατρακυλήσει στις 230.000 ευρώ.

Ερωτήματα τίθεται και σε ό,τι αφορά στα πόθεν έσχες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κυρίως μετά την αναφορά του ίδιου πως «από τον Οκτώβρη του ’15 αναγκαστικά σταμάτησα, λόγω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρουργού – εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλά χρόνια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα από τα σημερινά μου…».

3 σχόλια:

  1. Μάλλον τον " έχει " ο Στουρνάρας τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ?ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΠΙΑΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Πολακης ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή