Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Πλάνο ανασυγκρότησης του ΕΚΑΒ εξήγγειλε ο Παύλος Πολάκης



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στις μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης.

Onmed.gr

Το πλάνο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο υπουργείο, χωρίς την παρουσία του υπουργού Ανδρέα Ξανθού, ενώ δεν είχαν προσκληθεί όλοι οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου Υγείας, παρά μόνο μερικοί από αυτούς.

Ο Παύλος Πολάκης παρουσίασε τις μοτοσικλέτες ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, λέγοντας πως σήμερα κυκλοφορούν στο λεκανοπέδιο Αττικής 8 μηχανές, καλύπτοντας ισάριθμους γεωγραφικούς τομείς, και πως στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να γίνουν 11.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσε ο αναπληρωτής υπουργός, από τα περίπου 850 περιστατικά που διαχειρίζεται καθημερινά το ΕΚΑΒ, το 10% αντιμετωπίζονται από τις μοτοσικλέτες. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, δεν χρειάζεται στη συνέχεια να κληθεί και ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ υπολογίζει ότι με την επέμβαση των μοτοσικλετιστών, «γλιτώνει» έως 60 διακομιδές με ασθενοφόρο.

Εκτός των μοτοσικλετών, η «ριζική αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ», όπως την ονόμασε ο Παύλος Πολάκης επικεντρώνεται στις αεροδιακομιδές ασθενών.

Το υπουργείο σχεδιάζει νέες βάσεις αεροδιακομιδών στο Άκτιο και την Κρήτη, ενώ επιδιώκει να μονιμοποιήσει τη βάση της Χαλκιδικής η οποία λειτουργεί σήμερα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλεόν, το υπουργείο επιδιώκει να επιταχύνει την επισκευή των ελικοπτέρων που σήμερα μένουν καθηλωμένα λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η επισκευή αναμένεται να γίνει με μια ακόμη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο έχει επιπλέον προσφερθεί και για την αγορά 2 νέων αεροπλάνων για αεροδιακομιδή και παροχή ενισχυμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 128 νέων ασθενοφόρων, μέρος των οποίων - όπως αναφέρθηκε - «για πρώτη φορά θα πληρωθεί με ίδιους πόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου