Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Νίκος Νίτσας: «Χαιρόμαστε που το υπουργείο υιοθέτησε την πρόταση μας να καταργηθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

"Αρκούν οι επτά ιατρικές σχολές της χώρας για να αναλάβουν το έργο και τις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ" σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας με αφορμή πληροφορίες ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας αποφάσισε να θέσει τέλος στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μία πρόταση που έχει κάνει ο ΙΣΘ από το... 2012! 

IATROPEDIA

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων είπε χαρακτηριστικά "...με ιδιαίτερη χαρά μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι το υπουργείο αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μία πρόταση που έχουμε κάνει ως Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από το... 2012.

Δυστυχώς, όμως, παρότι δομές όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ απέτυχαν να επιτελέσουν το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκαν -και απετέλεσαν μόνο γραφειοκρατικές δομές για διορισμούς ημετέρων- βλέπουμε ότι η διακοπή της λειτουργίας έγινε για να δημιουργηθεί ένα νέο ΚΕΕΛΠΝΟ με νέους διορισμούς.

Επαναλαμβάνουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ -και κάθε ΚΕΕΛΠΝΟ ή όπως αλλιώς θα λέγεται- μπορούν πλήρως να ασκηθούν και να καλυφθούν με τη βοήθεια των επτά ιατρικών σχολών της χώρας και μάλιστα χωρίς καμία επιβάρυνση για τον φορολογούμενο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου