Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Στις κάλπες οι γιατροί όλης της χώρας στις 3 Μαρτίου! Όλο το παρασκήνιο της μάχης και τα φαβορί


Συνεχίζονται οι ζυμώσεις αλλά και τα παρασκήνια για τις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των γιατρών από όλη τη χώρα.

Ήδη τα περισσότερα ψηφοδέλτια των παρατάξεων έχουν καταρτισθεί και αναμένεται να κατατεθούν στις 28 Φεβρουαρίου. Όπως κάθε φορά στην εκλογική διαδικασία των γιατρών έτσι και φέτος οι παρατάξεις ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους, συγκεντρώνουν υποψηφίους και σχεδιάζουν το μέλλον του ιατρικού κόσμου καθώς το νέο ΔΣ του ΠΙΣ αναμένεται φέτος να είναι διαφορετικό, όπως εκτιμούν πολλοί γιατροί στο HealthReport.gr.

Μετά από πολλά χρόνια ο νυν Πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος δε θα είναι υποψήφιος έπειτα από δική του επιλογή, ενώ μετά από περίπου 10 χρόνια ο φιλελεύθερος χώρος κατεβαίνει ενωμένος σε σχέση με το παρελθόν όπου επικρατούσε η διάσπαση.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος

Ταυτόχρονα αυξάνονται οι ψίθυροι ότι η φετινή διαδικασία πιθανώς να αναδείξει και Πρόεδρο εκτός του Λεκανοπεδίου κάτι που άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και σε άλλους μεγάλους Συλλόγους όπως είναι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Τα ψηφοδέλτια

Όπως κάθε φορά στις περισσότερες αρχαιρεσίες των γιατρών, έτσι και αυτή τη φορά αναμένεται να συγκρατηθούν ψηφοδέλτια που θα εκφράζουν τα κόμματα όπως αυτά αποτυπώνονται και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr τη μάχη θα δώσουν οι γιατροί που πρόκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, μία ευρύτερη παράταξη που θα εκφράζει τον φιλελεύθερο χώρο με στελέχη όμως και διαφορετικών αντιλήψεων, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ κ.α.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται μειωμένες στις φετινές εκλογές του ΠΙΣ όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του HealthReport.gr, κάτι που εξάλλου αναμενόταν εξαιτίας και της φθοράς της κυβερνώσας παράταξης. Άλλωστε αντίστοιχη δυσαρέσκεια καταγράφηκε και στις εκγογές για τους τοπικούς ιατρικούς Συλλόγους όπου ειδικά στην ανάδειξη του νέου ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας η παράταξη που πρόσκειται στον κυβερνητικό σχηματισμό δεν κατάφερε να λάβει σημαντικό αριθμό ψήφων, με αποτέλεσμα να υπάρξει γκρίνια απέναντι σε υπουργούς. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Άγριο «κράξιμο» γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αν.Ξανθού! Γιατί τον κατηγορούν»

Από την άλλη ο φιλελεύθερος χώρος επιχειρεί να κατέλθει ενοποιημένος αφού σε ένα ψηφοδέλτιο συγκεντρώνονται τα περισσότερα γνωστά στελέχη του χώρου της Υγείας και πολλοί Πρόεδροι τοπικών Ιατρικών Συλλόγων.

Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο έχεις ως επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης Θανάση Εξαδάκτυλο που είναι μέχρι στιγμής και ο μοναδικός υποψήφιος που έχει εκφράσει τη θέλησή του να εκλεγεί Πρόεδρος, ενώ στις εκλογές της Θεσσαλονίκης είχε λάβει το εντυπωσιακό ποσοστό του71,5%.

Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το όνομα που φιγουράρει στους υποψηφίους είναι αυτό του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών του Δημήτρη Βαρνάβα που σήμερα κατέχει τη θέση του Γραμματέα του ΠΙΣ.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας

Από την άλλη με την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ ξεχωρίζει ο Βλαδίμηρος Παναγιωτίδηςπροερχόμενος από το Κιλκίς που σήμερα είναι Ταμίας στον ΠΙΣ, ενώ με το ΚΚΕ ο Χρήστος Παπάζογλου που επίσης είναι μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ.

Ο Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης

Η μάχη πάντως στον ιατρικό κόσμο αναμένεται να είναι πολύ σκληρή για τον νέο ΠΙΣ, δεδομένου ότι οι κάλπες στήνονται κοντά και στις κάλπες για την Ευρωβουλή και τις Δημοτικές εκλογές, ενώ ούτως ή άλλως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικό κλίμα λόγω και της φημολογίας για τις βουλευτικές εκλογές και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου