Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Φαρμακοποιοί Αττικής: Το πρόβλημα με τη γρίπη δεν είναι η έλλειψη εμβολίων



Ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Onmed.gr

Θέση για το θέμα των διακινούμενων πληροφοριών έλαβε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι η έλλειψη. Όταν έπρεπε να γίνει αντιγριπικός εμβολιασμός με βάση τις επιστημονικές συστάσεις, υπήρχε πλήρης επάρκεια εμβολίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι των φαρμκοποιών του λεκανοπεδίου αναφέρεουν πως «όσοι τότε επέλεξαν - παρά τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας - να μην εμβολιαστούν, τώρα που υπήρξε έξαρση, έσπευσαν να ψάχνουν απεγνωσμένα για τα εμβόλια, τα οποία έχουν εξαντληθεί».

Ο ΦΣΑ υποστηρίζει ότι οι ποσότητες που υπήρχαν κατά την συνιστώμενη περίοδο εμβολιασμού (Οκτώβριο - Νοέμβριο) επαρκούσαν για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων και για όποιον άλλον πολίτη ήθελε να εμβολιαστεί. «Επομένως, το σημερινό πρόβλημα δεν σχετίζεται με τον εφοδιασμό της αγοράς, αλλά με την επιλογή κάποιων να μην εμβολιαστούν όταν έπρεπε», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται οτι το αντιγριπικό - όπως και τα περισσότερα εμβόλια - εξασφαλίζει ανοσία περίπου 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό, αφού ο οργανισμός χρειάζεται κάποιο διάστημα για να αναπτύξει αντισώματα έναντι του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου