Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Δεν συμφώνησαν ο υπουργός Υγείας και τα διαγνωστικά κέντρα

ethnos.gr

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ο υπουργός Υγείας και τα Διαγνωστικά Κέντρα

Συνεχίζεται τουλάχιστον και αύριο Τετάρτη η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου που συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, δεν απέσπασαν την ικανοποίηση του βασικού αιτήματός τους. 

Έτσι ο κλάδος συνεδριάζει στις 10 το πρωί της Τετάρτης στα γαρφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να αποφασισθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Στην ολομέλεια που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη οπότε και θα κριθεί το μέλλον της απεργίας θα παραστούν εκπρόσωποι 40 φορέων από όλη τη χώρα. 

Τι απάντησε και τι έδωσε ο υπουργός Υγείας

Ο κλάδος κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθεσε εκ νέου το αίτημα να διαγραφεί το χαράτσι (clawback) των περίπου 55 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο Β' εξάμηνο του 2018. Πρόκειται ουσιαστικά για την υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων όταν ξεπερνιέται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ. 

Όμως ο υπουργός Υγείας δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει σε διαγραφή του ποσού, επισημαίνοντας ότι έχει νομικές δεσμεύσεις που δεν του επιτρέπουν να αυξήσει το προυπολογισμό για τις διαγνωστικές εξετασεις. 

Ωστόσο προχώρησε σε αύξηση του προυπολογισμού για τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2019 κατά 30 εκατ. ευρώ. Όμως το κονδύλι με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr δεν θα κατευθυνθεί μόνο για τις διαγνωστικές εξετάσεις. 

Τι αποφασίζουν διαγνωστικά κέντρα και εργαστηριακοί γιατροί

Ο κλάδος εμφανίζεται προβληματισμένος μετά τις εξελίξεις αυτές γι αυτό και όπως έλεγαν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά: Και να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ακόμη και να λήξουν και να συνεχισθούν μετά τις εκλογές. 

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη και δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία. Πάντως οι ιδέες που φαίνεται πως θα πέσουν στο τραπέζι είναι να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις και με άλλες μορφές,που να μην περιλαμβάνουν απαραίτητα και λουκέτα στα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα.

4 σχόλια:

  1. Χαχες μικροβιολογοι κάντε πίσω και θα πάρετε τα .......φρύδια σας !
    Πόσο καλά σας ξέρουν ? Σου λέει θα το τραβήξουμε και σαν κοροιδογιατρουδακια που είναι θα .....λακισουν!
    Οι Οπτικοι σας έχουν βάλει τα ......γυαλιά γελοίοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανθοκηφηνας : έχω .....νομικές δεσμεύσεις ! Μόνο για τις αποτυχημένες κτηνιατρικες γυφΤΟΜΥ και τις καθαρίστριες έχω λεφτά χωρίς δεσμεύσεις χαζογιατροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΡΧΙΗΛΙΘΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΜΕΝΑΤΕ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΠΥΥ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΠΤΙΚΟΙ ! ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙΒΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ; ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΠΕΡΙΔΕΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΑΡΙΑΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να δειτε ποσο ανυποληπτος ειναι ο ψοφοδεης κλαδος των εργαστηριων ουτε προεκλογικα τους λογαριαζουν !!! Και αυτοι σκεφτονται υποχωρηση ! Ρε ξυλο και.......στα ζωα ! Πολυ καλα σας κανουν κοροιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή