Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ένωση καρδιολόγων για αναγραφή φαρμάκων υψηλού κόστους

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854

Αθήνα 1/3/2017

Προς: 1) Υπουργείο Υγείας Διεύθυνση Φαρμάκων 
2) ΕΟΠΥΥ
Διεύθυνση Φαρμάκων 
Υπ ‘οψιν : Κας Παναγιώτας Λίτσα

Κοινοποίηση: ΠΙΣ – Ιατρικούς Συλλόγους 
Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

ΘΕΜΑ: Αναγραφή φαρμάκων υψηλού κόστους 

Αξιότιμοι κύριοι – ες,

Πληροφορηθήκαμε ότι για την αναγραφή των αναστολέων PCSΚ9 μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ χρειάζεται να υπάρχει και γνωμάτευση που να υπογράφεται από ειδικό ιατρό νοσοκομείου και να υπάρχει και σφραγίδα νοσοκομείου. Το ίδιο συμβαίνει όπως πληροφορηθήκαμε και για άλλα φάρμακα υψηλού κόστους

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι απαράδεκτο αφού είναι ενάντια στον νόμο περί ισοτιμίας υπογραφής ιατρών 3418/2005 άρθρο 5 παράγραφος 1 και του μεταγενέστερου νόμου 3627/07 άρθρο 6, παράγραφος 1 που στο τελευταίο εδάφιο καταργεί όποιες ρυθμίσεις παραμένουν με τον νόμο 3418/05 και έτσι υπάρχει πλήρης ισοτιμία γνωματεύσεων και υπογραφής ιατρών από οποιοδήποτε φορέα και αν εκδίδονται είτε από ιατρό του ΕΣΥ είτε από ελευθεροεπαγγελματία ιδιώτη ιατρό.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε την άμεση ανάκληση όποιων οδηγιών υφίστανται στην αναγραφή φαρμάκων και εξετάσεων από ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς και εφαρμογή των ανωτέρω νόμων επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος των μελών μας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος        Δημόπουλος Βασίλειος

4 σχόλια:

  1. Οταν αφορουσε αλλες ειδικοτητες κοιμοσασταν. Μολις το συστημα αγγιξε και εσας ξυπνησατε. Καμια αλλαγη να μην γινει . Και για αυτο και για αλλα ακριβα φαρμακα να χρειαζεται παντα εγκριση νοσοκομειου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελετε και αναστολεις τρομαρα σας. Μνημονιο για παντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να υποβαλλεται αιτημα εκ μερους του ιατρου με το πληρες ιστορικο του ασθενη, τις προηγουμενες αγωγες που προφανως απετυχαν, τους παραγοντες κινδυνου που δικαιολογουν την χρηση του σκευασματος, ετσι ωστε να μην μπορει ο καθενας να κανει οτι του κατεβει και μετα πληρωνουμε ολοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά δεν έχετε ακόμη καταλάβει οτι το πάρτυ τελείωσε.Δεν σας φτάνουν οι στατίνες που αλωνίζατε τόσα χρόνια και τα δίνατε με το κιλό σε όποιον τυχόν είχατε μπροστά σας, τώρα θέλετε και τους αναστολείς που χρειάζονται για ελάχιστες περιπτώσεις ασθενών, που δεν είναι αρμόδιος ο ιδιώτης γιατρός αλλα νοσοκομείο. Κανονικά θα πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία να περνούν από επιτροπή για την έγκριση φαρμάκων υψηλού κόστους ακόμη και αν έχει γνωμάτευση απο νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή