Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Απών ο υπουργός Υγείας από την συνάντηση με τους θεσμούς


Απών ο υπουργός Υγείας από την συνάντηση με τους θεσμούς

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Απών θα είναι ο υπουργός Υγείας από τις σημερινές συναντήσεις των θεσμών αλλά και ο εκπρόσωπος του ΕΟΦ ,σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όπου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις των ανοιχτών θεμάτων της Υγείας όπως το Φάρμακο που ταλαιπωρούν τόσο τους ασθενείς όσο και ολόκληρη την αγορά . 

Ο υπουργός Υγείας επιλεγεί γι’ ακόμη μια φορά να μην παρευρεθεί στις συναντήσεις των θεσμών όπου θα πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις για θέματα που πραγματικά ταλανίζουν την Υγεία όπως το Φάρμακο αλλά και οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ καθώς και η πορεία εξέλιξης της συμβασιοποίησεις των παρόχων. 

Οι θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα και θα πραγματοποιήσουν πρωινές συναντήσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο για να διαπραγματευτούν τα ανοιχτά ζητήματα που ‘’ καίνε ‘’ την Υγεία σήμερα στην Ελλάδα και παρόλα αυτά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για χιλιοστή φορά θα απέχει από την συζήτηση την ώρα που η ίδια καταθέτει προτάσεις αλλαγής πολιτικής που πλήττουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα όπως το θέμα των νέων μέτρων για τα νεοεισερχόμενα φάρμακα. Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα είναι η αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων, στο 60% του όγκου της συνταγογράφησης. 

Παράλληλα στο τραπέζι της ημερήσιας διάταξης των θεσμών μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα της Υγείας όπως η μείωση του clawback κατά 30% για το 2017 και 2018 αλλά και η ανάπτυξη ενός συστήματος Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας (HTA) στη χώρας μας . Ο ΕΟΠΥΥ και τα ζητήματα που τον αφορούν, επίσης, θα συζητηθούν όπως η ψηφιοποίηση της λειτουργίας αλλά και οι συμβάσεις κλπ .Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμης πρόκειται να παρευρεθεί ώστε να κάτσει στο τραπέζι με τους θεσμούς και να διαπραγματευτεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου