Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

“Γαϊτανάκι” με τις υποβολές δαπανών των φαρμακοποιών


«Βροχή» πέφτουν οι αναφορές φαρμακοποιών τις τελευταίες ημέρες, για φακέλους υποβολής δαπανών που επιστρέφουν στον αποστολέα. Επαγγελματίες που χρησιμοποίησαν δύο διαφορετικές εταιρίες ταχυμεταφορών, πήραν την ίδια απάντηση: «Δεν γίνονται αποδεκτοί οι φάκελοι».

Οι φάκελοι, βάσει των σχετικών συστάσεων, αποστέλλονται στην τοποθεσία Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα, όμως, με τον υπεύθυνο παραλαβής φακέλων η διεύθυνση που εκτυπώνεται από το σύστημα είναι λάθος, καθώς η υπηρεσία παραλαμβάνει μόνο φακέλους γιατρών.

Το θέμα έθεσε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος του ΠΦΣ, σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες για τα προβλήματα του e-ΔΑΠΥ Παροχών. Μετά από την παρέμβαση αυτή, ο υπεύθυνος του γραφείου παραλαβής φακέλων στον Ασπρόπυργο έκανε δεκτούς τελικά τους φακέλους των φαρμακοποιών, υποχρέωση για την οποία προφανώς κανείς δεν τον είχε ενημερώσει μέχρι εκείνη την ώρα.

Πάντως αρκετοί φάκελοι έχουν ήδη επιστραφεί πίσω, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπροωθηθούν…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο μπάχαλο είχε συμβεί πριν από ένα περίπου χρόνο, με τις υποβολές δαπανών των γιατρών.

Στο μεταξύ, προς νέα παράταση βαίνει η προθεσμία για την υποβολή αναλωσίμων στο ΔΑΠΥ Παροχών, καθώς το αλαλούμ με την εκτέλεση των γνωματεύσεων συνεχίζεται.

Πηγή: pharmakopoioi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου