Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Νέες βελτιωτικές κινήσεις για τον οικογενειακό γιατρό! Τι σχεδιάζεται


Βελτιώσεις στην πρόταση που έχει γίνει στους ιδιώτες οικογενειακούς γιατρούς (Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους) σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι οι συσκέψεις είναι συνεχείς προκειμένου να βρεθεί η «φόρμουλα» που και δε θα ανεβάσει πολύ τη δαπάνη και θα ικανοποιεί τους ιδιώτες γιατρούς.

Άλλωστε ο αριθμός των ιδιωτών οικογενειακών γιατρών σε όλη τη χώρα που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ είναι εξαιρετικά μικρός (περίπου 700) και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των 10 εκατ. ασφαλισμένων.

Μέχρι στιγμής σε αυτό που φαίνεται να καταλήγουν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας που ασχολούνται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι να βελτιωθούν σε έναν μικρό βαθμό οι αμοιβές, αφού σήμερα οι γιατροί πληρώνονται με περίπου 1 ευρώ το μήνα για κάθε ασθενή που θα εγγράψουν στη λίστα τους, μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.


Από την άλλη θεωρείται πιθανό να τροποποιηθεί και το ωράριο αλλά και ο αριθμός των δωρεάν επισκέψεων αφού ενώ στο παρελθόν ήταν 200 δωρεάν το μήνα σήμερα διαμορφώνονται στις 300, εξαιτίας και των λιγότερων γιατρών που συμμετέχουν με συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ.

Οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ πάντως είναι έξαλλοι με τον νέο θεσμό που έμεινε στη μέση και αναγκάζει τώρα τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους. Ειδικά μάλιστα αυτήν την περίοδο που η γρίπη σαρώνει και όλοι αναζητούν έναν γιατρό. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πόσα πληρώνουν οι ασθενείς από το περασμένο καλοκαίρι: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Οι ασφαλισμένοι πλήρωσαν 15 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους για επισκέψεις σε γιατρούς!»


Πάντως ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει για τις συμβάσεις των γιατρών το υπουργείο Υγείας, ο κλάδος ζητά οι συμβάσεις να είναι 200 επισκέψεων το μήνα με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

5 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ Ή 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ Ή ΑΥΞΗΣΗ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ ΘΕΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΤΕ ΓΕΡΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ,αφήστε τις αηδίες περί κοινωνικής ευθυνης που αποτεινονται σε ιθαγενείς, και πληρώστε τους γιατρούς,τα πράγρατα ειναι απλά, κόψτε χρήματα απο τις προεκλογικές προσλήψεις στο Δημοσιο, που αποτεινονται( στην πλειοψηφία τους) στον καθε αγράμματο, ρακένδυτο και κάθε λογής σκυλολόι και πληρώστε τους γιατρούς ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ναι ναι ......ΣΥΡΙΖωα θα βελτιωθούν οι συμβάσεις χωρις να.....ανέβει η δαπάνη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια βελτίωση μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση με ταξικό μίσος απέναντι στούς γιατρούς?
    Υπαρχει αλλη χωρα στην Ευρωπη με Αριστερη κυβέρνηση? Δεν ειμαστε κανονικη ευρωπαικη χωρα, ειμαστε εξαίρεση ευρωπαικης χωρας, τι συγκριση να κανεις τη χωρα μας με την μεγαλειωδη, π.χ. Βρετανία, Ολλανδια ή Αυστρία? Γελανε με την καταντια μας και την αθλιοτητα μας οι σοβαρες χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ταξικό μίσος άρχισε από το ΠΑΣΟΚ που έκανε το γιατρό ,δημόσιο υπάλληλο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μόνιμο.Να μην μπορεί να φύγει εύκολα ,γιατί δεν θα μπορούσε να αρχίσει ελεύθερο επάγγελμα εύκολα και θα έχανε τα προνόμια της μονιμότητας,της διπλής σύνταξης κλπ κλπ.
      Δεν το διόρθωσε και η μετέπειτα κυβέρνηση και συνεχίζεται ακόμη....
      Οταν διορθωθεί αυτό , τότε θα μιλάμε για ευρωπαϊκή χώρα.

      Διαγραφή