Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Νέα διαδικασία από τον ΕΟΠΥΥ για τις ειδικές θεραπείες παιδιών και εφήβων!

Νέα ταλαιπωρία για τους γονείς τα παιδιά των οποίων έχουν ανάγκη από ειδικές θεραπείες σε ειδικούς επιστήμονες. Η γραφειοκρατία δεν έχει τέλος στον ΕΟΠΥΥ αφού ο Οργανισμός με εγκύκλιό του περιγράφει τη νέα χρονοβόρο διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται.

Ηealth Report.gr

Ειδικότερα ο ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιό του επισημαίνει ότι οι χειρόγραφες συνταγές και οι γνωματεύσεις θα πρέπει να έχουν ειδική έγκριση. Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει με εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ μέχρι την έναρξη της εφαρμογής των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων των οποίων ο έλεγχος θα διενεργείται ηλεκτρονικά, οι γνωματεύσεις που εκδίδονται σύμφωνα με την πρώτη ιατρική γνωμάτευση από 1.2.2019 θα προωθούνται για έλεγχο από τους ελεγκτές ειδικών θεραπειών και όχι τους ελεγκτές των δημόσιων δομών, με την παρακάτω διαδικασία:

1. Οι θεράποντες γιατροί χορηγούν τη χειρόγραφη γνωμάτευση στους δικαιούχους και τους ενημερώνουν ότι η γνωμάτευση πρέπει να κατατεθεί στην αρμόδια του τόπου κατοικίας τους, Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ για έγκριση από τους ελεγκτές ιατρούς ειδικών θεραπειών.

2. Οι ελεγκτές γιατροί δεν πρέπει να προχωρούν στην έγκριση των γνωματεύσεων αλλά να ενημερώνουν τους δικαιούχους για τη νέα διαδικασία

3. Οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά τις χειρόγραφες γνωματεύσεις που εκδόθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο.

Διευκρινίζεται ότι θα διαβιβαστούν στους ελεγκτές των ειδικών θεραπειών του ΕΟΠΥΥ και οι γνωματεύσεις που έχουν έγκριση τακτικού ελεγκτή και έχουν εκδοθεί με την πρότυπη γνωμάτευση.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται προκειμένου οι γονείς να μπορέσουν να κάνουν τις ειδικές θεραπείες στα παιδιά τους και να αποζημιωθούν από τον Οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου