Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τη γρίπη


Αποτέλεσμα εικόνας για γρίπη

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη Virus

Το θέμα των αυξανόμενων κρουσμάτων γρίπης βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης στο Ελληνικό Κοινοβουλίο.

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, γύρω από τους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας για την Γρίπη ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι είμαστε σε μια περίοδο επιδημικής έξαρσης της γρίπης σε όλη την Ευρώπη. «Ειναι ένα ιδιαιτερο λοιμογόνο στέλεχος το φετινό με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αρκετοί θάνατοι κυρίως σε ευαλωτες ομάδες του πληθυσμού. Στη Γαλλία υπάρχουν 1100 νεκροί, κ. Μητσοτάκη. Για να έχουμε εικόνα ότι αυτο δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης «, σημειωσε ο κ. Ξανθός.


«Στη χώρα μας έγινε φετος η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για αυτό το ζήτημα. Ειχαμε τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη που είχαμε ποτέ. Έχουν γίνει πάνω απο 2 εκατ. εμβόλια φέτο ςγια τον ιο της γρίπης όταν πριν από μερικά χρόνια ήταν περίπου 1.4 με 1.5 εκατομμύρια. Έχουμε διασφαλίσει επάρκεια εμβολίων και αντιικών φαρμάκων και από τα 173 σοβαρά κρούσματα γρίπης, τα 165 νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ, άρα οι δημόσιες ΜΕΘ της χώρας, που έχουν όντως προβλήματα και δυσκολίες, ανταποκρίνονται και θεραπεύουν όσους έχουν ανάγκη», προσέθεσε ο Υπουργός Υγείας. Υπογράμμισε, δε, πως τα στοιχεία που έδωσε η επιστημονική κοινότητα στη συνέντευξη τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν τεκμηριώνουν αυτό το κλίμα ανασφάλειας και πανικού στην κοινωνία, που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρεί να δημιουργήσει.

Ποτάμι κατά Πολάκη

«Κανένας θάνατος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά με τη συμπεριφορά του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

««Δεν έγινε και καμιά καταστροφή», είπε για τους 39 επιβεβαιωμένους νεκρούς της γρίπης. Μια φράση που προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που προφανώς βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ως καταστροφή. Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου