Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο τύπου ΠΟΣΕΥΠ ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.) 
ΜΕΛΟΣ ΑΔΕΔΥ 
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658 
ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 34 Τ.Κ. 10431 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 21038345732 
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseyppedy.gr email: info@poseyppedy.gr
Αθήνα, 8/2/2019 -  ΑΠ 720 

Προς 1η, 2η,3η, 4η, 5η, 6η, & 7η ΥΠΕ 
Όλους τους γιατρούς των Κ.Υ. 
ΜΜΕ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο αθρόων μετακινήσεων γιατρών των Κέντρων Υγείας στα Νοσοκομεία. 

Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Ολόκληροι Νομοί αφήνονται ακάλυπτοι από βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να συσσωρεύονται στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων για απλή εξέταση. 

Έτσι, δεν πραγματοποιείται καμία αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, ούτε εφαρμόζονται ορθές πρακτικές πρόληψης και μέριμνας για την Υγεία των πολιτών. 

Στην τελευταία προκήρυξη αντιστοιχεί περίπου (1) γιατρός ανά Κ.Υ. αγροτικού ή αστικού τύπου, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο οι πρώην Μονάδες Υγείας. Επιπλέον, η πολιτική των απολύσεων 300 γιατρών έχει δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε συνδυασμό με την μη ανανέωση των συμβάσεων αρκετών επικουρικών συναδέλφων. 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε συμπεριφορές Διοικητών ΥΠΕ, οι οποίοι χωρίς καμία ενημέρωση και με επιδεικτική αδιαφορία προς τους Συντονιστές Επιστημονικούς Υπευθύνους των Κ.Υ. προβαίνουν σε αιφνίδιες μετακινήσεις αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα κενά που προκύπτουν. 

Η πολιτική για την υγεία χρειάζεται όραμα και όχι μιζέρια. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Π.Φ.Υ.) 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

1 σχόλιο: