Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Παράνομη επιβολή συμμετοχής των διαβητικών από τον ΕΟΠΥΥ!

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) καταγγέλλει ότι επιβλήθηκε παρανόμως από τον ΕΟΠΥΥ συμμετοχή 25% στους πάσχοντες από διαβήτη!

Η συμμετοχή αφορούσε το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τους πάσχοντες που αντιμετωπίζουν την πάθησή τους με αντιδιαβητικά δισκία ή άλλη ενέσιμη αγωγή, εκτός της ινσουλίνης.

Όμως, ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι η συμμετοχή είναι μηδενική! Έτσι, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητεί από κυβέρνηση και ΕΟΠΥΥ την άμεση εφαρμογή του νόμου, ώστε οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη να μην επιβαρύνονται αδικαιολόγητα.

Ο Πρόεδρός της κ. Χρήστος Δαραμήλας, αφού ενημέρωσε το μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και Αντιπρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, κ. Γρηγόριο Λεοντόπουλο, αλλά και το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, απαίτησε την τροποποίηση των παρερμηνειών και την άρση της αδικαιολόγητης συμμετοχής.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ στις 30 Ιανουαρίου 2019, έλαβε απόφαση, με την οποία τροποποιήθηκε η παρ. ε του άρθρου 47 του ΕΚΠΥ, αποσαφηνίζοντας ότι η συμμετοχή στο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για όλους τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη είναι μηδενική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου