Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Έρχονται νέες περικοπές στις δαπάνες του ΕΣΥ! Τι αποφάσισε το υπ.Υγείας


Σε νέες περικοπές στις δαπάνες των νοσοκομείων αλλά και όλων των Μονάδων Υγείας το δημοσίου συστήματος υγείας, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα συγκροτήθηκε και ειδική ομάδα εργασίας με εντολή του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Γιαννόπουλου η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει νέα ψαλιδίσματα στα ήδη τσεκουρωμένα κονδύλια του ΕΣΥ και ειδικά των νοσοκομείων.

Η σχετική απόφαση για τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας επικαλείται ουσιαστικά το μνημόνιο αφού όπως αναφέρει: «Έχοντας υπόψη: τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

Πάντως η ομάδα που συγκροτείται επισήμως συστήνεται με σκοπό την παρακολούθηση και υλοποίηση των δράσεων εξοικονόμησης δαπανών (spending review) από νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και εποπτευόμενους φορείς για το έτος 2019.


Η ομάδα εργασίας θα κληθεί να παρακολουθεί αλλά και να υλοποιεί δράσεις για την εξοικονόμηση δαπανών από τα νοσοκομεία ενώ θα πρέπει να ενημερώνει σχετικά και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που το υπουργείο Υγείας μιλά για πλεόνασμα στα νοσοκομεία τα οποία όμως δε διαθέτουν ακόμη και απλά υλικά για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις πριν λίγες ημέρες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς ζητούσε δωρεάν πετρέλαιο από ιδιωτική εταιρεία για να ζεστάνει το νοσοκομείο. Διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ: «Έγινε και αυτό: Το νοσοκομείο Καστοριάς ζητά δωρεάν πετρέλαιο από εταιρεία λόγω έλλειψης κονδυλίων!»


Φυσικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επικαλέστηκε υπερβάλλοντα ζήλο του Διοικητή, ενώ υποστήριξε ότι τα κονδύλια έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια για την αγορά πετρελαίου στο συγκριμένο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου