Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Κατεψυγμένο αίμα από τον Οκτώβριο στον Ευαγγελισμό χωρίς εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Στην αναμονή από τον Οκτώβριο για αιματολογικές εξετάσεις στον Ευαγγελισμό λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων!

Κατεψυγμένο αίμα ασθενών στα ράφια του Ευαγγελισμού βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2018, εδώ και περίπου 4,5 μήνες λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων στο ανοσολογικό τμήμα. Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να μην μπορούν να έχουν τα απαραίτητα αποτελέσματα από αιματολογικές εξετάσεις για την πορεία της υγείας τους και οι γιατροί και οι νοσηλευτές να είναι σε απόγνωση.

Όπως καταγγέλλει στο HealthReport.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας «Δεν υπάρχουν τα αντιδραστήρια για να εκτελεστούν οι εξετάσεις αφού δε δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια».

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μιλά για πλεονάσματα στα νοσοκομεία, το ΕΣΥ στενάζει από τις ελλείψεις αφού αγορές και προμήθειες δε γίνονται προκειμένου να συγκρατηθούν οι δαπάνες.

Άλλωστε εκτός από αντιδραστήρια, από τα ράφια των νοσοκομείων λείπουν και άλλα σημαντικά υλικά όπως είναι οι βηματοδότες, καθώς λόγω του υψηλού τους κόστους παραγγέλλονται με το σταγονόμετρο. «Οι βηματοδότες αγοράζονται με το σταγονόμετρο ενώ συχνά πυκνά οι γιατροί παρακωλύονται σκοπίμως αφού περιμένουν 24ωρα ολόκληρα προκειμένου να φθάσουν τα υλικά» αναφέρει ο κ.Σιώρας.

Και βέβαια η αργοπορία αυτή στις παραγγελίες θεωρείται από το Σωματείο των Εργαζομένων μια σκόπιμη κίνηση ώστε να μην αυξηθούν οι αγορές στον Ευαγγελισμό συνεπώς ούτε οι δαπάνες.

Γεγονός για άλλη μία φορά καθόλου τυχαίο αφού η κυβέρνηση επιδιώκει νέες περικοπές στις δαπάνες του ΕΣΥ με βάση τις δεσμεύσεις της στους δανειστές και τις υποχρεώσεις της στα μνημόνια τα οποία υποτίθεται ότι έχει ολοκληρώσει και τα έχει …αποτάξει από τον ελληνικό λαό. Δείτε ΕΔΩ την πρόσφατη απόφαση: « Έρχονται νέες περικοπές στις δαπάνες του ΕΣΥ! Τι αποφάσισε το υπ.Υγείας»

Και φυσικά τα κονδύλια για τα νοσοκομεία μειώνονται χρόνο με το χρόνο αφού με βάση την παράταξη του ΚΚΕ των εργαζομένων του Ευαγγελισμού, τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί κοντά 500 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων.

«Μας έκοψαν 500 εκατ. και τώρα μας δίνουν μέσω της Περιφέρειας 40,5 εκατ. ευρώ. Άρα μας κόβουν 10 και μας δίνουν πίσω 1 για να εξηγήσω σχηματικά τι συμβαίνει στο ΕΣΥ» εξηγεί στο HealthReport.gr ο Ηλίας Σιώρας Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.

Εξάλλου ελλείψεις σε υλικά δεν υπάρχουν μόνο στον Ευαγγελισμό αλλά και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία όπως είναι το Λαικό και ο Ερυθρός Σταυρός όπου μάλιστα και εκεί ειδικά οι βηματοδότες αγοράζονται ένας ένας και με καθυστέρηση ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου