Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΣΙΔΕΙΔΕΛ: ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΠ ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ <sideidelwg@gmail.com>

Συνάδελφοι, μέλη του ΣΙΔΕΙΔΕΛ

Εχθές 5/6/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συντονιστικού οργάνου των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και πρότεινε έναν διαφορετικό επιμερισμό του clawback , ασαφή χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση.

Αποτέλεσμα του αδιέξοδου είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Τα επιτακτικά αιτήματα του κλάδου μας είναι τα ακόλουθα: 

 Κατάργηση του clawback και αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ από τα υπερπλεονάσματα, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας των πολιτών. Είναι αδιανόητο να μπαίνει η προληπτική και κοινωνική πολιτική του κράτους σε λογική «κουρέματος» clawback

 μείωση των κουρεμάτων rebate στην αποπληρωμή του διαγνωστικού τομέα, με αποζημίωση στο ακέραιο της αναγραφόμενης τιμής των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ
.
 Μείωση του ΦΠΑ των αναλωσίμων φαρμάκων στο μικρότερο συντελεστή 6%

 Συλλογική σύμβαση με ΠΙΣ και Ιατρικούς Συλλόγους με ακριβή αποτύπωση των αναγκών του πληθυσμού και ορθολογική χρηματοδότηση για κάθε εξέταση, ένταξη πληθυσμιακής ομάδας ή οποιασδήποτε άλλης παροχής.

 Ενεργοποίηση «κόφτη» στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης που θα αναστέλλει την αναγραφή και την εκτέλεση παραπεμπτικών όταν τελειώνει ο μηνιαίος κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ. Οι ασθενείς αυτοί θα εκτελούν τα παραπεμπτικά αυτά μόνο στις δημόσιες δομές. 

Σας προωθείται η αφίσα της απεργιακής κινητοποίησης που ξεκινά 10 Ιουνίου και το έντυπο για την ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Παράλληλα σας καλούμε να προσκομίσετε όλοι άμεσα στους ιατρικούς συλλόγους όπου ανήκετε την εξουσιοδότηση για ομαδική καταγγελία της σύμβασης ,εφόσον δεν αλλάξουν οι καταχρηστικοί όροι αυτής.

Θα υπάρξει ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Για το Δ.Σ. ΣΙΔΕΙΔΕΛ

Η Πρόεδρος       Η Γ.Γραμματέας
Κώτσα Κυριακή  Ράλλη Ιωάννα

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ,ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή