Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%Του Δημήτρη Γκάτσιου - Capital.gr

Το δικό του μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να τους κατονομάσει, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει από τη Ρόδο για το Καστελόριζο.

"Διαπιστώνω μια απελπισμένη προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία ως ένα σκιάχτρο που θα φοβίσει τον κόσμο. Θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μια παράταξη, η οποία θα φέρει τον κοινωνικό Μεσαίωνα και θα τιμωρήσει με κάποιον αδιανόητο τρόπο την ελληνική κοινωνία. Η ελπίδα νικάει πάντα τον φόβο. Αυτοί που σήμερα επενδύουν στον φόβο μιας Νέας Δημοκρατίας που υπάρχει μόνο στον δικό τους φαντασιακό κόσμο, θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη. Η ελπίδα, όμως, δε θα είναι μια ελπίδα φρούδων υποσχέσεων αλλά θα είναι η ελπίδα της αλήθειας", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσων. Με τον τρόπο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θύμισε, εμμέσως πλην σαφώς, πως η λέξη "ελπίδα" κακοποιήθηκε το 2014 από τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών.

"Αυτά τα τριάμισι χρόνια, από τότε που έγινα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτεύτηκα λέγοντας πάντα την αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα αυτής της χώρας. Είναι το κόμμα που δεν χωρίζει τους Έλληνες πολίτες σε πολλούς και σε λίγους, αλλά θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή με όλους τους πολίτες", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας και στα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

"Ο ελληνικός λαός έδειξε μεγάλη ωριμότητα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Απέδειξε ότι το κεφάλαιο της κρίσης, της οργής, του θυμού, φτάνει στο τέλος του. Και η νέα φωτεινή Ελλάδα που ανατέλλει και πιστεύω θα ανατείλει με πολύ μεγάλη ένταση το πρωί της 8ης Ιουλίου θα είναι μια Ελλάδα στην οποία θα χωράνε όλοι, θα είναι μια Ελλάδα της αξιοκρατίας, της σκληρής δουλειάς, της εμπιστοσύνης, μια Ελλάδα η οποία θα μπορέσει, επιτέλους, να μας αφήσει να ξεδιπλώσουμε το πολύ μεγάλο ταλέντο το οποίο έχουμε μέσα μας ως λαός και η οποία θα αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης", ανέφερε. 

Θα διατηρήσω των υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ

Στα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας "προπαγάνδα από fake news" όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του. "Για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους", τόνισε, ενώ όσον αφορά στον τουρισμό, επεσήμανε πως η τουριστική πολιτική της ΝΔ στηρίζεται σε πέντε πυλώνες:

-Ανταγωνιστικότητα.

-Βιωσιμότητα.

-Καινοτομία.

-Συνέργειες.

-Εκπαίδευση.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την ίδρυση σχολής τουριστικών δεξιοτήτων που θα προσφέρει ξενόγλωσσα μαθήματα και θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, σημείωσε πως η ΝΔ θα προχωρήσει σε προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, όμως αυτό θα γίνει, όπως ανέφερε, με προτεραιότητα εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τομέα της Υγείας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Κέντρο διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ "Ελπίδα", αναδεικνύοντας την ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

"Στα παιδιά παρέχεται η φροντίδα που χρειάζεται για να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους και τις δεξιότητες τους. Και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι το χαμόγελό τους", είπε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που θα διανυκτερεύσει στο Καστελόριζο, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ρόδο με μια βόλτα στα μαγαζιά και στα καφέ της παλιάς πόλης. Στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο που θα εφαρμόσει η ΝΔ εφόσον την εμπιστευθούν με την ψήφο τους. "Λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο κράτος είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις μας… Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία μας. Γιατί αυτή η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία, γιατί για τη νέα γενιά δουλεύουμε, για αυτά τα παιδιά, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, να έχουν δουλειές, για να γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα μας", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου