Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ανοίγει την «κάνουλα» το υπ.Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα για να σταματήσει η απεργία! Τέλος οι εξετάσεις από σήμερα


Ξεκινά κανονικά η κινητοποίηση των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων με αφορμή το νέο χαράτσι που πρέπει να πληρώσει ειδικά για το 2018 ο κλάδος και φθάνει και το 70% του εισοδήματός του.

Οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων έχουν διαμηνύσει ότι θα συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντα τους έως ότου διαγραφεί τουλάχιστον το clawback ( υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ) του Β εξαμήνου του 2018 που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Και επειδή η κινητοποίηση σε διαγνωστικά κέντρα και ιατρεία ξεκινά εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κάλεσε έσπευσμένα τους εκπροσώπους του κλάδου σε έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη 11 Ιουνίου. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Διαγνωστικά κέντρα: Έκτακτη συνάντηση με τον υπ.Υγείας για την απεργία την Τρίτη”

Άλλωστε στόχος είναι να διακοπεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η κινητοποίηση ώστε να μην δυσαρεστηθούν και ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς και μάλιστα πριν την κάλπη, κάτι που θα έπληττε το προφίλ της κυβέρνησης. 
Τι θα δώσει ο υπουργός Υγείας

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προτίθεται να απορροηφήσει ένα μέρος του clawback των 50 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να σταματήσει την αποχή ο κλάδος. Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί με «εσωτερική» μετακίνηση κονδυλίων στον ΕΟΠΥΥ από άλλους κωδικούς αφού δεν μπορούν να καταναλωθούν τα ποσά από χρήματα που βρίσκονται ήδη στα κρατικά ταμεία από ασφαλιστικές εισφορές, καθώς απαιτείται υπουργική απόφαση.

Ωστόσο όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, οι εκπρόσωποι του κλάδου σε μια αντίστοιχη πρόταση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, την αρνήθηκαν καθως θεωρούν ότι θα υπάρξουν προστριβές εντός των εργαστηριακών γιατρών, αφού θα αφαιρεθούν χρήματα από τη μία εξέταση για να μεταφερθούν σε άλλη.

Πάντως εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα έχουν δηλώσει πως αν δεν διαγραφούν ξεκάθαρα τα 50 εκατ. ευρώ, δεν πρόκειται να σταματήσουν την απεργία.

1 σχόλιο:

  1. Ακομη και αν τα διαγραψουν, ποιος μας βεβαιωνει οτι οι επομενοι δεν θα τα ξαναζητησουν; Ο κλειστος προυπολογισμος ειναι το προβλημα και οι οπτικοι το καταλαβαν πολυ πριν απο εμας!! Θυμηθειτε τι εγινε με τους αγροτες παραμονη της πτωσης της Νεας δημοκρατιας. Τα λεφτα που τους εδωσαν τα ζητουσαν 5 χρονια μετα!! τιποτε δεν μας προφυλασει στα αληθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή