Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Μένει στον ΙΣΑ ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης! Όλο το παρασκήνιο


Με ποσοστό κοντά στο 65% εκλέγεται ο νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης ως Περιφερειάρχης Αττικής, έναντι της Ρένας Δούρου που κατέκτησε ποσοστό κοντά στο 34%, με βάση τα πρώτα στοιχεία τα οποία ωστόσο ξεκαθάρισαν την κατάσταση.

Ο Γιώργος Πατούλης όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr από την αρχή της υποψηφιότητάς του, είχε αναζητήσει το νόμο για το αν μπορεί παράλληλα με τη θέση του Περιφερειάρχηνα διατηρήσει και αυτή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και νέος Περιφερειάρχης Γ.Πατούλης σε πανηγυρισμούς με τον εκλεγμένο Γ.Γ. του ΠΙΣ Γ.Ελευθερίου

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, η νομική υπηρεσία του ΙΣΑ έδωσε το πράσινο φως ώστε να διατηρήσει και τις δύο θέσει δεδομένου ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Ο Γιώργος Πατούλης άλλωστε εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή για τον ιατρικό κλάδο και πολλές ενέργειες που έχουν ξεκινήσει δεν μπορούν να μείνουν στη μέση.Στο εκλογικό κέντρο του Γ.Πατούλη μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Μεταξύ αυτών η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που είναι ακόμη στον αέρα, αφού οι συμβάσεις τους δεν έχουν υπογραφεί ακόμη. Και ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού όμως βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΙΣΑ. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Μπάχαλο με το νέο σύστημα παραπομπών και τον οικογενειακό γιατρό! Νέα οδηγία του ΙΣΑ»

Ο νέος Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης προτίθεται μάλιστα να συνεχίσει κανονικά τις κινητοποιήσεις και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές (claw back και rebate) για τους εργαστηριακούς γιατρούς, ακόμη κι αν αλλάξει η κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου